Yrittäjän blogi tuo yritykselle lisää asiakkaita

by Mikko Piippo on 27/08/2010 · 0 comments

Yrittäjän blogi tuo yritykselle lisää asiakkaita

Tämä on vierailuartikkeli Apusana.fi -sivuston Mikko Piipolta.

Bloggaajat.com-sivuston lukijana haluat todennäköisesti ansaita rahaa blogillasi. Kenties sinulla on jo oma blogi ja haluat nyt ansaita blogin avulla sivutuloja, tai ehkä vasta suunnittelet blogin perustamista ja etsit vinkkejä tuottoisan blogin aihepiiriksi.

Yritysbloggaajat lähestyvät asiaa toisesta suunnasta. Heillä on jo valmis yritys, ja blogin tarkoitus on kasvattaa yrityksen liikevaihtoa. Silloin on turha miettiä blogin aihepiiriä: yrittäjän kannattaa ehdottomasti kirjoittaa omasta alastaan.

Jos olet yrittäjä, suosittelen sinua perustamaan blogin mahdollisimman nopeasti. Blogin kirjoittaminen vaatii toki hiukan viitseliäisyyttä, mutta yritysblogi auttaa yritystäsi monin tavoin.

Blogi tuo yritykselle näkyvyyttä

Google on korvannut puhelinluettelon keltaiset sivut. Nykyään asiakkaat etsivät netin hakukoneiden avulla yrityksiä, jotka tarjoavat ratkaisuja heidän ongelmiinsa.  Kenties tuleva asiakkaasi ei ole kuullut yrityksestäsi koskaan aikaisemmin. Kuitenkin Google saattaa hyvinkin ohjata asiakkaan blogiisi, jos blogisi esittää ratkaisuja asiakkaan ongelmaan.

Toisaalta blogimaailma tarjoaa sinulle mahdollisuuden tehdä yritystäsi tunnetuksi bloggaajien keskuudessa. Jos käyttäydyt blogosfäärissä kunnon kansalaisen tavoin, muut bloggaajat voivat hyvinkin linkittää yrityksesi blogiin. Silloin yrityksesi saa ilmaista mainosta!

Ilmainen mainos kelpaa varmasti jokaiselle yrittäjälle. Kaiken muun hyvän lisäksi voit löytää sekä bloggaajista että blogien lukijoiden keskuudesta yrityksellesi uusia asiakkaita. Kohdeyleisö saattaa tuntua pieneltä, mutta pienikin lisäys asiakaskuntaan voi tehdä yrityksestäsi selvästi aikaisempaa kannattavamman.

Kahvilan markkinointi blogin avulla

Melkein mitä tahansa yritystä voi markkinoida blogin avulla: konsulttiyritystä, design-toimistoa, kampaamoa tai muotiliikettä. Blogi sopisi mainiosti myös kahvilan markkinointivälineeksi.

Kahvila tarjoaa oikeastaan ehtymättömän lähteen juttuaiheita omistajan kiinnostusten mukaisesti. Hyvä kahvilablogi voisi vaikkapa esitellä erilaisia kahvilassa tarjolla olevia kahvi- ja teelaatuja. Artikkeleiden avulla kotibarista voisi kenties oppia enemmän lempijuomastaan, ja teen ystävät saisivat lisätietoja eri maiden teelaaduista.

Juomien lisäksi kahvilablogi voisi käsitellä myös leivoksia. Kahvilan omistaja voisi kertoa Runebergin tortusta, laskiaispullasta, Sacher-kakun historiasta ja esitellä kulloinkin valikoimassa olevia kakkuja. Hyvät kakkureseptit toisivat varmasti blogille runsaasti lukijoita ja paljon kaivattuja linkkejä.

Blogin tehtävänä on tuoda asiakkaita

Blogi on kuitenkin yrittäjälle vain sivuseikka. Tarkoitus ei ole kerätä tuloja mainosnapsautuksilla, eikä myydä kahvinkeittimiä blogin lukijoille. Tarkoitus on saada blogin lukijat avaamaan kahvilan ovi, istuutumaan pöytään ja tekemään tilaus. Mitä useampi näin tekee, sen parempi.

Siksi kekseliäs kahvilanomistaja houkuttelee kahvilaansa uusia asiakkaita bloggaajien joukosta. Bloggaajille voisi esimerkiksi järjestää kantapöydän, ilmaisen wlan-yhteyden ja edullisen tarjouksen blogitapaamisia varten. Näin kahvilan maine kiirii blogosfäärissä entistä laajemmalle, pöydät täyttyvät ja iloinen puheensorina täyttää kahvilan.

Houkuttelevaa, eikö totta?

Keskustele tästä artikkelista foorumeilla

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: