Pieni mutta toimiva kikka jatkuvaan inspiraatioon

by admin on 24/07/2010 · 0 comments

Pieni Mutta Toimiva Kikka Jatkuvaan Inspiraatioon

Toiset ovat luonnostaan idearikkaita persoonia, joille tuottaa ongelmia enemmänkin se, ettei tiedä mihin kaikki sadat loistavat ideat työntäisi mielestään.

Toiset, kuten minä, taas eivät välttämättä automaattisesti pursua päivittäin loistavia ideoita blogiaan varten, vaan inspiraatiota on haettava oman pään ulkopuolelta.

Muiden samasta aiheesta bloggaavien henkilöiden ajatusten lukeminen on tietysti eräs helpommista tavoista saada inspiraatiota omaan blogiin, mutta ongelmana on usein se, että blogien läpikäyminen yksi kerrallaan on todella työlästä ja aikaa vievää, ja matkalla helposti ajautuu harhapoluille interwebin ihmeellisessä maailmassa.

minäGooglaan

Vasta vähän aikaa sitten käyttöön ottamani keino pitää inspiraation lähteet siististi hallussa on yksinkertainen mutta toimii todella hyvin:

Kokoa iGoogleen parhaiden blogien uudet postaukset feedeinä.

Jos et tiedä mikä iGoogle on, niin tutustu siihen täällä.

RSS Feedithän ovat kätevä tapa saada eri blogien uusi sisältö suoraan tiivistetyssä muodossa haluamaasi paikkaan, ja mielestäni iGooglen käyttäminen kotisivuna on paras tapa siihen.

Ainakin itse olen aina käyttänyt Googlea selaimen aloitussivuna, ja iGooglen avulla näkymä on sama kuin ennenkin, paitsi että Googlen perushaun alla on kymmeniä feedejä, joissa näkyy itselläni 3-5 uusinta postausta kaikista parhaista blogeista otsikoittain.

Aina kun löydän uuden mielenkiintoisen blogin, etsin etusivulta oranssin ”Subscribe to RSS Feed” –nappulan, klikkaan sitä, kopioin avautuvan osoitteen, klikkaan iGooglen etusivulta ”Add stuff”, ja avautuvan sivun vasemmasta laidasta vielä ”Add feed or gadget”.

Copy-pastella vaan feedin osoite avautuvaan kenttään ja nyt iGooglen etusivullasi on yksi jatkuvasti päivittyvä inspiraationlähde lisää. Voit valita asetuksista, kuinka monta otsikkoa haluat näkyviin mistäkin feedistä.

Kerään jatkuvasti uusia kiinnostavien blogien feedejä iGooglen etusivulle, ja kun inspiraationpuute yllättää, niin yhdellä sivulla on aina nähtävissä kymmeniä, ja kohta jopa satoja otsikoita itseäni kiinnostavista aiheista ja samankaltaisista blogeista.

Tällä yksinkertaisella keinolla inspiraatio-ongelmat on ratkaistu aika pitkäksi aikaa, eikä tarvitse edes mennä itse blogiin asti lukeakseen uudet mielenkiintoiset artikkelit. Vähemmän houkutuksia epäolennaisiin asioihin siis.

Feedejä varten on myös erillisiä ”Feed readereita”, mutta testattuani sellaisia huomasin, ettei niitä tule avattua kovin helposti. Kun feedit voi integroida Googlen aloitussivulle, niin homma ei voisi toimia helpommin.

Testaapa siis tätä jos haluat inspiraatiota tiiviissä ja toimivassa muodossa.

Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: