Parhaat vinkit iPhonella bloggaamiseen

by Teemu Kinnunen on 08/08/2010 · 1 comment

Parhaat vinkit iPhonella bloggaamiseen

Tämä on vierailuartikkeli Internetmarkkinointi.fi -sivuston Teemu Kinnuselta.

Vakavasti otettava ja ammattimainen bloggaaminen on naimisissa olemista tietokoneen kanssa, blogin pitämiseen kun liittyy paljon muutakin kuin itse artikkeleiden kirjoittaminen; Pitää vastata kommentteihin, kommentoida itse muita blogeja, hylätä spammiviestit, seurata kävijävirtoja, seurata adsense tuloja, seurata sähköpostia, seurata kaikkea muutakin… ja jotkut omistavat vielä useamman blogin.

Ajatus siitä, että blogia/blogeja voisi seurata ja hallita langattomasti ja vaivattomasti, kiehtoo.

iPhone 3Gs avuksi

Itse ostin iPhonen 2010 helmikuussa. Olen alusta alkaen selaillut ilmaisohjelmia Appstoresta ja testaillut vähän kaikkea. Appstoressa on paljon roskaa ja todella vähän oikeasti hyödyllisiä sovelluksia, etenkin ilmaispuolella. Itselläni on aina ollut huikea kynnys maksaa mistään ohjelmasta mitään. Tämän vuoksi olenkin selaillut tätä kyseistä Storea sillä mentaliteetilla, että ‘pakko täältä nyt jotain hyvää ja ilmaista on löytyä’.

Tarkoitukseni on kokemuksen kautta kertoa tässä artikkelissa iPhoneen saatavat parhaat ja ilmaiset sovellukset, joista on korvaamattoman suuri apu bloggaamisessa.

  1. Sähköposti-toiminto löytyy iPhonesta valmiiksi asennettuna. Joudut lisäämään sähköpostiosoitteesi ja salasanasi lisäksi palvelimesi tiedot ennen kuin palvelu toimii. Käytännössä sähköpostin kurkkaaminen tapahtuu kymmenessä sekunnissa.
  2. WordPress sovelluksen saa ladattua Appstoresta. Sinne on mahdollista listata kaikki blogit, jotka omistat. Itse käyttöliittymä on aika suppea, mutta sisältää tärkeimmät toiminnot eli artikkeleiden kirjoittamisen ja kommenttien hallinnan. Koska kyseessä on erittäin kevyt sovellus, on pikainen blogin tilanteen kurkkaaminen nopea toimenpide, vaikka et olisikaan 3G-alueella.
  3. Analytics Lite on iPhonen Google Analytics sovellus, joka on WordPressin tavoin nopeaksi ja kevyeksi riisuttu. Vaikka kyseessä ei olekaan täydellinen versio Analyticsista, sisältää lite-versio vähintäänkin kaiken tärkeimmän informaation sivustosi kävijämääristä ja trendeistä. Käytännössä kirjaudut sisään omilla Google Analytics tunnuksillasi ja saat graafiset kuvaajat eteesi.
  4. SimpleSense on muiden sovellusten tapaan ilmaiseksi ladattava sovellus adsense tulojesi seurantaan. Ohjelma näyttää adsense tulosi joko päiväkohtaisesti tai vaikkapa kuukauden ajalta. Analyticsin tavoin sinun täytyy vain kirjautua sisään sovellukseen omilla adsense tunnuksillasi. Ohjelmasta on mahdollista ostaa laajempi versio, mutta sitä en missään nimessä suosittele.
  5. Google appia olen käyttänyt esimerkiksi sivujen google-sijoitusten seuraamiseen. Selaimeksi siitä ei ole, mutta ajaa hyvin oman asiansa.
  6. Opera Mini on selain, jota kannattaa käyttää. Sen etusivupalettiin voit lisätä kaikki tärkeimmät sivusi. Opera Mini on nimensä mukaisesti minimaalisen kevyt ja nopea.

Klikkaa kuvia jos haluat nähdä ne isompana:

WordPress

 

WordPress kommenttinäkymä

 

WordPress postausnäkymä

 

Analytics Lite

 

Analytics Lite kirjautuminen

 

SimpleSense

 

Opera Mini

Lähes kaikki ylläesitellyt sovellukset ovat siis kevennettyjä eli niistä puuttuu joitakin toimintoja. Kysymys kuuluukin, kuka alkaisi naulaamaan nauloja iPhonella? (lue: kuka alkaisi bloggaamaan pelkästään iPhonella?)

Langattoman laitteen tarkoitus ei suinkaan ole tehdä pöytätietokonetta työttömäksi, vaan tukea sitä olemalla fokusoitunut vain ja ainoastaan optimoituun netinkäyttöön eli keveyteen. Käytetäänhän langatonta laitetta vain silloin, kun tietokoneelle ei päästä. Tällöin joudutaan tinkimään lähes aina yhteysnopeudesta.

Yhteenveto

Vaikka en työskentelekään Applen markkinointitiimissä, voin silti suositella iPhonea ja etenkin yllämainittuja sovelluksia asennettaviksi puhelimeen. Liioittelematta voin sanoa, että aikaa on säästynyt rutkasti. Artikkeleiden kirjoittaminen, kuvien lisääminen ja ulkoasun päivittäminen ovat sensijaan kaikki niitä asioita, jotka kannattaa hoitaa suosiolla pöytäkoneen tai läppärin äärellä.

Ajan mittaan olen huomannut, että iPhonesta voi tulla jopa riippuvaiseksi. Silloin kun tekniikka ja laitteet toimivat, ei niitä edes huomaa käyttävänsä. Kun jokin lakkaa toimimasta, huomaa vasta miten hyvin tekniikka on joskus toiminut. iPhonessa minulla on Facebookit, Twitterit, sähköpostit ja kaikki mahdolliset blogin ja kävijämäärien seurantatyökalut. Siis kaikki yhdessä laitteessa.

Jos iPhone lakkaa toimimasta, olen pulassa, tai vähintäänkin sormi suussa.

Keskustele tästä artikkelista foorumeilla

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

{ 1 comment… read it below or add one }

Jyri Väätäinen December 13, 2010 at 21:21

Minulla on Samsung Galaxy S Soneralta. Mahtava sekin ja löytyy kanssa päteviä softia siihen.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: