Negatiiviset kommentit ovat hyvä asia blogillesi! Lue täältä miksi

by admin on 13/08/2010 · 4 comments

Negatiiviset kommentit ovat hyvä asia blogillesi

Lähes kaikki bloggaajat haluavat palautetta kirjoittamistaan jutuista ja kommenttien saaminen tuntuu yleensä jollain tavalla mukavalta, mutta mitä jos kommenttien joukossa onkin runsaasti negatiivisia kommentteja kirjoitustasi, saittiasi tai jopa sinua kohtaan?

Luultavasti negatiiviset kommentit eivät tunnu hyvältä, ellet sitten ole masokisti tai trolli joka nauttii tarkoituksella herättämästään ärsytyksestä muissa ihmisissä.

Negatiiviset kommentit eivät kuitenkaan ole aina mitenkään erityisen huono asia, vaan ne voi nähdä monella eri tavalla, ja usein jopa erittäin hyvänä asiana blogisi kannalta.

Seuraavassa on listattu viisi syytä, minkä takia negatiiviset kommentit ovat hyvä juttu blogillesi:

1. Olet herättänyt tunteita ja keskustelua

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, niin tunteiden herättäminen lukijoissa on yksi tärkeimmistä asioista, jos haluat että blogiisi tullaan uudelleenkin. Ehkä negatiivisten reaktioiden herättäminen ei ole optimaalisin tilanne, mutta se on huomattavasti parempi tilanne kuin se, ettet herätä tunteita mihinkään suuntaan. Negatiiviset kommentit ovat osoitus vahvasta tunnereaktiosta lukijoissa, joten tällaisten reaktioiden ansiosta blogiisi saattaa syntyä valtava määrä tunnepitoista keskustelua joka tekee blogistasi huomattavasti mielenkiintoisemman.

2. Nokiaakin vihataan

Usein täytyy olla jollain tasolla suosittu ja ihmisten tietoisuudessa ennen kuin ”ansaitsee” negatiivisia kommentteja. Mitä suositumpi olet elämässä tai mitä suositumpi blogisi on, sitä enemmän sinulla on sekä kannattajia että vihamiehiä, joten runsas negatiivisten kommenttien määrä on todennäköisesti merkki siitä että olet onnistunut pääsemään useiden ihmisten tietoisuuteen ja että sinulla on todennäköisesti myös paljon faneja. Vain täysin tuntemattomat säästyvät täydellisesti kritiikiltä.

3. Kritisoidut kirjoitukset ovat usein kaikkein suosituimpia

Monet bloggaajat, esimerkiksi mielenkiintoista Mediablogia pitävä Jyri, ovat avoimesti myöntäneet ymmärtävänsä että asioista suoraan puhuminen, keskustelun herättäminen ja silloin tällöin suoranainen ärsyttäminen ovat erittäin tehokkaita keinoja saada lisää lukijoita blogiin, joten ota kokeneemmista mallia ja ole ennemminkin ylpeä jos olet onnistunut saamaan negatiivisten kommenttien ryöpyn ja samalla suositun artikkelin blogiisi, joka tuo ehkä pitkään uusia kiinnostuneita kävijöitä blogiisi.

4. Negatiivisista kommentista ja kritiikistä voi oppia valtavasti

Kukaan ei ole elämässä koskaan valmis, kuten ei myöskään blogisi tule koskaan olemaan täysin valmis, joten käännä kritiikki ja negatiiviset kommentit masennuksen sijaan oppimistilaisuuksiksi, joiden avulla voit kehittää blogiasi parempaan suuntaan. Eikö olisi huomattavasti pahempi tilanne, jos blogissasi olisi moni asia pielessä, mutta kukaan ei kertoisi siitä sinulle?

5. Negatiivisten kommenttien sensuroimattomuus lisää kunnioitustasi

Ei kannata pelätä, että negatiiviset kommentit jotenkin vahingoittaisivat mainettasi tai vaikuttaisivat muiden lukijoiden mielipiteisiin kovin paljoa, vaan todellisuudessa useimmat lukijat kunnioittavat enemmän sellaisia blogeja joissa sallitaan vapaasti erilaiset mielipiteet, sekä sellaisia bloggaajia, jotka ovat henkisesti tarpeeksi kypsiä kestämään kritiikkiä ottamatta sitä liian henkilökohtaisesti. Lukijasi ovat useimmiten tarpeeksi fiksuja muodostaakseen oman mielipiteensä riippumatta muista kommentoijista.

Älä siis lannistu negatiivisista kommenteista, vaan käännä ne positiiviseksi asiaksi blogisi kannalta, pyri oppimaan niistä, ja jatka bloggaamista negatiivisia kommentteja tai ihmisiä liikaa miettimättä.

Jos artikkelista oli sinulle hyötyä, niin voit kiittää kertomalla siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

{ 4 comments… read them below or add one }

Rolle August 13, 2010 at 04:06

Tämä ei sovi kaikille. Esimerkiksi itselläni käy helposti psyyken päälle. Riippuen tietenkin kommenttien kohteesta, mutta viittasin enemmänkin jos kommentit kohdistuisivat suoraan kirjoittajaan, ja hänen elämäänsä. Rajansa kaikella. Esimerkiksi julkkiselämä ja jatkuva huomio olisi minun pahin painajaiseni. Minusta sensurointikin on ok kommenttien hylkäämisen muodossa, kunhan ei kommentoijan viestistä poistele juttuja tai muokkaile. Koko homma on tietenkin edukasta suurta kävijämäärää ja lukijakuntaa tavoitteleville, mutta itse en pyri siihen, vaan siihen että itselläni ja lukijoillani on kivaa.

Reply

Petteri August 13, 2010 at 04:48

Totta. Itsekin pyrin kirjoittamaan positiviisia juttuja ja välttelemään negatiivista ilmapiiriä. Henkilökohtaisuudet kannattaakin varmasti useimmiten karsia, koska ne eivät ole rakentavaa kritiikkiä, mutta pääpointtina on siis, ettei kannata masentua negatiivisista kommenteista, koska ne ovat tavallaan väistämättömiä jos blogista tulee jollain tavalla tunnettu ja suosittu.

Reply

Jyri Väätäinen August 13, 2010 at 04:28

Yksi hyvä keino tehdä tällainen provosoiva teksti on keksiä jokin juttu, joka on erittäin päällekäyvä jotakin kohtaan. Esimerkiksi naiset. Kannattaa herättää lukijoiden huomio, että esimerkiksi naiset vievät kaikki miehen rahat shoppausreissun aikana. Näinhän ei tietenkään ole mutta kun tarpeeksi siitä kirjoittaa negatiivisempaan sävyyn, on keskustelu tarpeeksi erilaista ja kävijämäärät nousee, kun ihmisiä kiinnostaa väittely.

Reply

Petteri August 13, 2010 at 04:50

Heh, varmasti toimiva taktiikka, ja jos muistaa pitää sen pilkkeen silmäkulmassa kirjoittaessaan, niin ei kai se niin vakava juttu ole jos vähän pyrkii herättämään keskustelua jopa hieman provosoivasti. Itse en ole vielä kokeillut tuota kyseistä strategiaa, mutta ehkä sitäkin täytyy testimielessä jossain vaiheessa kokeilla. :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: