Miksi omaan blogiin kannattaisi sijoittaa rahaa?

by admin on 15/08/2010 · 2 comments

Miksi omaan blogiin kannattaisi sijoittaa rahaa?

Monet bloggaajat, joiden tavoitteena on ajan myötä saada aikaiseksi suosittu blogi ja tehdä sen avulla myös rahaa, ovat usein myös niitä jotka eivät ole valmiita ”tuhlaamaan” euroakaan blogiinsa tai sivustoonsa.

Onhan tarkoituksena tienata rahaa, mikä on tuhlaamisen vastakohta, joten miksi kannattaisi käyttää rahaa blogin rakentamisvaiheessa?

Mielestäni tärkeintä on tehdä ero rahan tuhlaamisen ja sijoittamisen välille.

Sijoittamisella tarkoitetaan sitä, että sijoitetun rahamäärän avulla voidaan todennäköisesti tienata enemmän rahaa tulevaisuudessa, kun taas tuhlaaminen tarkoittaa sitä, että rahalla on ostettu jotain, millä ei ole tuotto-odotusta tulevaisuudessa, kuten esimerkiksi uusilla merkkivaatteilla tai meikeillä (ellet ole nainen, joka etsii sugar daddya).

Olen itse luonteeltani enemmänkin säästäväinen kuin tuhlaaja, mutta blogeihini olen sijoittanut mielelläni rahaa, koska uskon, että tekemällä asiat todella hyvin, on mahdollista saada suurempia kävijämääriä saitilleen ja mahdollisesti tulevaisuudessa myös sijoitukset korkojen kanssa takaisin.

Pohdi näitä asioita kun mietit, kannattaisiko blogiisi investoida rahaa

Jos blogissasi on vielä melko vähän kävijöitä, tuntuu rahan sijoittaminen siihen usein turhemmalta, kuin siinä tapauksessa että blogisi on jo valmiiksi suosittu. Usein onkin järkevää kasvattaa ensin blogin suosiota ja kävijämääriä ennen kuin siihen upottaa yhtään rahaa, mutta joissain tapauksissa esimerkiksi laadukkaaseen ulkoasuun sijoittaminen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, koska se helpottaa liikkeelle lähtemistä todella paljon. Panostamalla heti aluksi designiin muut ihmiset tietävät että olet tosissasi liikkeellä.

Seuraavat kysymykset auttavat usein määrittelemään, onko sijoituksessa mitään järkeä:

1. Onko sijoitus välttämätön?

Jos sijoituksesta saatava hyöty ei ole lukijoidesi kannalta merkittävä, on itsestään selvää ettei sijoitus ole tällöin kovin järkevä. Joskus taas kohtaat tilanteita, joissa rahallisen investoinnin tekeminen on pakollista, jotta voisit siirtyä seuraavalle tasolle blogisi kanssa.

2. Maksaako sijoitus itsensä takaisin?

Jos et ole täysin varma siitä, että sijoitus maksaa itsensä ajan myötä takaisin, niin kannattaa ehkä käyttää rahat johonkin muuhun. Toisaalta tiettyjen sijoitusten kannattavuutta ei voi laskea suoraan, joten välillä on vain luotettava mututuntumaan ja uskottava siihen, että pitkällä tähtäimellä menestys seuraa niitä, jotka tekevät kaikki osa-alueet kunnolla ja ammattimaisesti, vaikka se vaatisikin rahan sijoittamista ennen mitään takeita tuotoista.

3. Voiko vastaavan tuotteen löytää ilmaiseksi?

Useimmiten netin kautta on mahdollista löytää ilmaiseksi täysin vastaavia tuotteita tai palveluita, kuin johon olet harkinnut investoivasi, joten selvitä aina ilmaisten vaihtoehtojen ominaisuudet ennen ostopäätöstä.

4. Mitä sijoituksen saaminen kannattavaksi vaatii?

Lähes aina jonkin tärkeän tuotteen tai palvelun ostaminen vaatii myös paljon työtä sinulta itseltäsi, jotta saat tehtyä siitä kannattavan. Jos hankit esimerkiksi ohjelman email-listan keräämiseen, mutta et ole valmis käyttämään sitä täysipainoisesti hyödyksi, niin todennäköisesti rahat olisi taas kannattanut käyttää mielummin vaikka niihin merkkivaatteisiin.

Tunnetun sanonnan mukaan ”on pakko käyttää rahaa, ennen kuin voi tienata rahaa”, ja sanonta pitää useimmiten täysin paikkansa. Internetin hyvä puoli on se, että pienimuotoisen tienaamisen aloittaminen vaatii uskomattoman pieniä investointeja potentiaaliseen hyötyyn nähden, joten sijoitukset internet-liiketoiminnan aloittamiseen voivat olla todella kannattavia, jos on valmis myös tekemään töitä niiden eteen.

Mieti siis edellä mainittuja asioita, kun pohdit, kannattaisiko blogin kehittämiseen sijoittaa rahaa vai ei. Kaikkia netissä vastaantulevia lisäosia ei kannata blogiin hankkia, mutta on olemassa lukemattomia tilanteita, joissa säästäminen väärässä paikassa voi estää kokonaan tavoitteesi tienata lisätuloja blogisi avulla.

Jos pidit tästä artikkelista, kerro siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Kuvan lähde

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

{ 2 comments… read them below or add one }

viidakkomies August 20, 2010 at 06:36

Tämän luettuani aloin heti miettimään, kuinka investoida lisää blogiini. Tulin siihen tulokseen, että paras investointi tässä vaiheessa on ihan ensin lukea tätä blogia ja linkkejä seuraamalla perehtyä aiheeseen kunnolla – investoida omaan asiantuntemukseen.
Arvostelen aina toisia siitä, kuinka haluttomia suomalaiset ovat opiskelemaan omaa alaansa. Nyt vasta tajusin ainakin tässä tapauksessa pilkan osuneen omaan nilkkaan…

Olen toki opiskellut ravintojuttuja joista kirjoitan, ja myös markkinointia ja sen sellaista, mutten oikeastaan missään vaiheessa itse bloggaamista! So thanks for the wake-up call

Reply

Petteri August 20, 2010 at 06:47

Todella hieno juttu jos oot saanu uusia ajatuksia ja ideoita, koska sehän tämän blogin perimmäinen tarkoitus on.

Bloggaamisessa pätee periaatteessa samat lainalaisuudet kuin muussakin ihmisten välisessä kanssakäymisessä tai liiketoiminnassa, mutta siinä on lisäksi tiettyjä omia erityispiirteitä, joista riittää kirjoitettavaa ja keskusteltavaa loputtomiin, minkä takia se onkin niin mielenkiintoinen kenttä.

Aina voi oppia jotain uutta tai kehittää blogiaan tai nettisaittiaan paremmaksi ja koskaan ei ole täysin valmis bloggaajana kuten ei ihmisenäkään.

Moni tunnettu menestynyt henkilöhän paasaa sitä että itseensä sijoittaminen on paras sijoitus mitä voi tehdä. Eli kirjoihin ja muihin oppimateriaaleihin sijoittaminen voi olla moninkertaisesti kannattavampaa pitkällä tähtäimellä kuin saman rahan työntäminen vaikkapa osakkeisiin, vaikka moni ei sitä näin osaakaan ajatella.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: