Miksi e-mail -listan kerääminen on välttämätöntä blogisi menestymiselle

by admin on 10/07/2010 · 6 comments

Miksi E-mail -Listan Kerääminen On Välttämätöntä Blogisi Menestymiselle

Useat bloggaajat ja nettisaitin perustajat eivät kerää e-mail –osoitteita tai lähetä uutiskirjeitä e-mailin kautta lukijoilleen. Ehkäpä koko ajatus tuntuu työläältä, tai sitten koko e-mail –listan keräämisen ja newslettereiden lähettämisen tekninen puoli tuntuu liian vaikealta. Mikä tahansa syynä onkin, niin kannattaa miettiä asiaa tarkemmin, mikäli haluat oikeasti tehdä bloggaamisesta kannattavaa toimintaa.

Jos suhtaudut bloggaamiseen liiketoimintana ja mahdollisuutena tienata sopivasti tuloja, e-mail –listan kerääminen on välttämätön asia, mikäli aiot maksimoida blogisi tuotot. Monet netissä toimivat firmat pitävät e-mail –listaansa arvokkaimpana yksittäisenä yrityksen omaisuutena, koska se on lähes ainoa tapa pitää vanhoihin asiakkaisiin ja kävijöihin kontakti. Kun omistat suuren listan, jossa on juuri omasta blogistasi kiinnostuneiden kävijöiden sähköpostiosoitteita, on kyseessä erittäin arvokas asia, ja voit hyödyntää e-mail –listaasi lukemattomin eri tavoin ja hyötyä siitä suoraan rahallisesti – vain mielikuvituksesi on rajana.

Yleisimpiä tapoja hyödyntää e-mail –listaa on uutiskirjeiden lähettäminen, joiden avulla voi rakentaa tiivistä suhdetta kävijöihin. Uutiskirjeiden tulee olla aina hyödyllisiä saajalleen, eikä niissä kannata mainostaa pelkästään tuotteita, koska tällöin ihmiset poistuvat listaltasi nopeaan tahtiin. Tarjoa aina e-mailien kautta lukijoillesi arvoa, jolloin heidän suhtautuminen blogiisi sekä sinuun bloggaajana paranee entisestään ja he ovat myöhemmin paljon valmiimpia ostamaan jotain hyödyllisiä tuotteita kauttasi.

Luottamus on internet-liiketoiminnassa kaikkein tärkein asia, ja se rakentuu hiljalleen sekä blogisi ulkoisten ominaisuuksien että kaiken viestinnän kautta, e-mail –uutiskirjeet mukaan lukien.

Näin keräät e-mail –osoitteita helposti

Jos et vielä tiedä sen enempää e-mail –osoitteiden keräämisen teknisestä puolesta, niin seuraavassa hieman vinkkejä.

Ensin sinun tulee tietysti lisätä blogiisi kenttä, jonka kautta lukija voi lisätä itsensä e-mail –listallesi. Tätä varten tarvitset jonkin erillisen palveluntarjoajan e-mail listojen ja newslettereiden hallintaa varten. Markkinoiden ehkäpä hinta-laatu –suhteeltaan paras ja suosituin vaihtoehto on Aweber, joka tarjoaa ensimmäisen kuukauden yhden dollarin hinnalla, joten sen kokeilu on käytännössä ilmaista.

Käytän itse Aweberiä kaikilla saiteillani, enkä ole harkinnut vaihtamista mihinkään muuhun. Liittymisen jälkeen järjestelmässä on selvät ohjeet, kuinka sinun tulee edetä, että saat aloitettua listan keräämisen luomalla kätevästi oman laatikon sivuillesi, jonka kautta lukijasi voivat liittyä listallesi. Voit suunnitella oman boksin todella helposti Aweberin sivuilla, joten voit tehdä siitä juuri oman blogisi näköisen.

Aweberin avulla onnistuu myös helposti sellainen järjestely, että Aweber lähettää valitseminasi päivinä juuri ne viestit uusille e-mail –listaan liittyjille kuin haluat. Esimerkiksi Bloggaajat.comissa järjestelmä lähettää automaattisesti ensimmäisinä päivinä liittyjille tarjottavan e-kurssin osat siinä järjestyksessä kuin olen itse halunnut. Erittäin kätevää siis sekä bloggaajalle että lukijoille.

Aweberiin voit tutustua tarkemmin tästä linkistä.

Kun olet saanut e-mail –listan luomisen perusteet haltuun, suosittelen lämpimästi luomaan jonkin houkuttimen e-mail –listalle liittymistä varten. Tämä voi olla esimerkiksi e-book tai pieni kurssi jostain aiheesta, kuten Bloggaajat.comissa. Tämä tarjoaa lukijoillesi ilmaista hyötyä, jolloin heidän suhtautumisensa blogiisi paranee, ja saat samalla heidän e-mail –osoitteensa talteen tulevaisuutta varten. Win-win tilanne siis parhaimmillaan.

Jos suostuttelet tarkemmin lukijoitasi liittymään listallesi jossain kohdassa blogiasi, kannattaa aina mainita lisäksi että e-mail –osoitteita ei luovuteta kolmansile osapuolille, et harrasta spämmäystä, ja että listalta poistuminen on helppoa ja nopeaa. Nämä tekevät liittymisestä helpompaa.

Vinkki supernopeaan e-mail -listan keräämiseen

Eräs tehokkaimista tavoista kerätä e-mail –osoitteita nopeasti on järjestää kilpailu blogissasi, johon osallistumiseen vaaditaan e-mail –osoitteen luovuttaminen. Ilmoita kilpailusta kaikkiin netin kilpailusaitteihin (etsi Googlesta vaikka hakusanalla ”kilpailut”), jolloin kävijöitä tulee takuuvarmasti runsaasti.

Jos vielä teet kilpailusta sellaisen, että eniten kilpailua kavereille suositellut henkilö voittaa, niin homma voi lähteä positiivisesti täysin käsistä ja e-mail –osoitteita voi tulla todella suuri määrä. Tässä täytyy kuitenkin pitää mielessä, että näin hankitut e-mail –osoitteet eivät ole parhaiten kohdistettuja.
Arvokkaimpia osoitteita ovat saittisi vakiokävijöiden osoitteet. He ovat usein valmiimpia tukemaan sinua ostamalla jotain tuotteita kauttasi.

E-mail listan hyödyntämiseen on erittäin monia tapoja ja pieniä vinkkejä, mutta niistä lisää myöhemmissä artikkeleissa.

Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

{ 6 comments… read them below or add one }

Markus Ossi August 6, 2010 at 00:21

Aweberiin liittyy sellainen ongelma, että Aweber ei tue ääkkösiä. Tästä syystä suosittelen suomeksi tai ruotsiksi bloggaavalle enemmin Mailchimpin käyttöä.

Esimerkki ja lisää tietoa Aweberin ääkkösongelmista täältä: http://www.markusossi.fi/aweber-ei-edelleenkaan-salli-skandeja/

Mikäli blogi on kirjoitettu englanniksi, on Aweber kuitenkin “de facto” -ratkaisu. Erityisen houkuttelevaksi ratkaisuksi rahabloggaajalle Aweberin tekee sen varsin avokätinen affiliate-ohjelma.

Reply

Petteri August 7, 2010 at 06:13

Niin, siis ainoastaan Aweberin oma lomakkeenluontisofta ei niitä ääkkösiä tue – lähetetyissä newslettereissä skandit toimivat aivan normaalisti.

Itse en näe kyseistä asiaa minkäänlaisena ongelmana, kun mielestäni joka tapauksessa kannattaa tehdä Aweberin e-mail -lomaketta varten oma taustakuva tekstien kanssa (jotta lomake sulautuu muuhun nettisaittiin siististi), kuten itselläni on sivupalkin lomakkeessa. Tällöin voi kirjoittaa ääkköset paikoilleen taustakuvaan ilman ongelmia.

Reply

Petteri August 7, 2010 at 10:17

Itse asiassa nyt kun kokeilin uudestaan niin kyllä ne skandit toimivat Aweberin lomakesoftassakin tällä hetkellä.

Reply

Mikko Piippo August 7, 2010 at 13:03

Onko Aweberillä jotain merkittävää lisäarvoa vaikkapa Wordpressin maksuttomiin open source -lisäpalikoihin verrattuna? Vai suositteletko sitä vain affiliate-ohjelman takia? :-)

Reply

Petteri August 7, 2010 at 16:23

Moi Mikko!

Pidän periaatteena sitä etten suosittele mitään minkä takana en voi henkilökohtaisesti seistä, joten Aweber on affiliate-ohjelmansa lisäksi oikeasti hintansa väärti, en muuten käyttäisi sitä itse Bloggaajat.comissa ja muilla saiteillani. Lähes kaikki ulkomaalaiset suositut blogit joiden kanssa olen itse ollut tekemisissä käyttävät Aweberiä, joten en näe mitään syytä olla valitsematta markkinoiden ilmeisesti parasta vaihtoehtoa (toki joku voi tästä olla eri mieltä, enkä itsekään ole mitään perusteellista vertailua tehnyt kaikkien e-mail ja newsletter -softien välillä).

En ole valitettavasti testannut mitään open source -vaihtoehtoja voidakseni kertoa niistä enempää, vaan tutkittuani aikoinaan asiaa tulin siihen tulokseen etten kyennyt löytämään oikeasti toimivaa ja järkevää ilmaista vaihtoehtoa e-mailien keräämiseen ja newslettereiden lähettämiseen, joka toimisi luotettavasti myös kun listan koko kasvaa. Aweber myös läpäisee spämmifiltterit erittäin hyvin, joten viestit menevät todennäköisemmin perille kuin esimerkiksi itse tehdyissä virityksissä.

En yleensä halua maksaa mistään ylimääräisestä netissä toimiessani, ellen koe sen hyödyttävän minua selkeästi, ja tähän mennessä olen päätynyt maksamaan ainoastaan domainista, hostingista (GoDaddy), e-mail- ja newsletter -softasta (Aweber), sekä WordPress -teema Thesiksestä. Siksi suosittelen niitä myös muille.

Aweberiä voi testata yhden kuukauden hintaan 1 dollari, joten ainakin kokeilemalla ja ilman mitään riskiä voi viimeistään selvittää onko se omaan tarkoitukseen sopiva. En usko että löydät parempaa vaihtoehtoa.

Reply

Mika September 14, 2011 at 07:56

Onnistuuko Aweberissä vahvistusviestin (liittyminen yms.) lähettäminen Suomeksi?

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: