Intohimon merkitys bloggaamisessa

by Olli Posti on 21/08/2010 · 1 comment

Intohimon merkitys bloggaamisessa

Tämä on vierailuartikkeli Suomen energisimmältä ja inspiroivimmalta superfood- ja elämänhallintagurulta Olli Postilta.

Suurin osa niistä kymmenestätuhannesta kilpailijasta tuntuu tekevän tätä duuniasenteella.

Tunne on sama kuin seiskaluokan ainekirjoituksessa – väännetään väkisin se tuhat sanaa ja päästään kotiin. Ja sitten ihmetellään kun kolmen kuukauden päästäkään ei ketään kiinnosta.

Ketään ei kiinnosta, jos sua ei kiinnosta!

Entäs kun lähdetkin tekemään hommaa koulufiiliksen sijaan intohimolla?

Heräät aamulla, ja kahdessa sekunnissa olet jo hypännyt koneelle koko kroppa täynnä intoa ja sormet täydessä vauhdissa. Et voi olla tuottamatta sitä tekstiä. Ja sitä tulee 10-20 kertaa enemmän kuin kilpailijoilla – etkä tunne tehneesi sekuntiakaan työtä.

Miten tällaisen järjettömän kilpailuedun voi saavuttaa?

Kilpailuedun saavuttamiseen VAADITAAN 2 asiaa:

1. Sinun on seurattava kutsumustasi, ja vain sitä. Jos haluat ihan oikeasti parantaa maailmaa, jos sinulla on viesti ja sanoma, jonka haluaisit huutaa megafonilla koko maailmalle, nyt sinulla on tilaisuus siihen.

Koko meidän konformistinen kulttuurimme koittaa panna vastaan, joten joudut taistelemaan läpi siitä pelosta, mikä tulee kun sisimmässäsi haluat sanoa jotain mutta kun se ei taida olla ihan poliittisesti korrektia…

2. Et saa tehdä kompromisseja. Joka ikinen pienikin kompromissi laskee kauttasi virtaavan inspiraation määrää radikaalisti. Pidä siis kiinni autonomiastasi hintaan mihin hyvänsä. Sinulla on oikeus (ja velvollisuus) kirjoittaa mitä haluat, koska halua. Sinä olet sen inspiraation kanava, joten sinun tehtäväsi on pitää huoli, että olet hyvä ja otollinen sellainen. Pidä siis itsesi huippuvireessä henkisesti ja fyysisesti (ja sosiaalisesti) – ja huolehdi, että se kone tai muu kirjotuskanava on aina lähellä!

Kuten kaikkien nettimarkkinoijagurujen oppi-isä Dan Kennedy opettaa, You get the Utopian Autonomy by practicing Autonomy. It’s both outcome and predicate.

Minä kirjoitin aluksi puolet teksteistäni vanhempien koneella. Kaikki ei mennyt ihan putkeen, joten olin itseasiassa koditon monta kuukautta.

Mutta rakastin bloggaamista niin paljon, etten ollut valmis tinkimään milliäkään autonomiastani.

Ja siksi olen nyt yksi harvoja suomalaisia, joka elää blogaamisella – ja varmasti ainoa ammattibloggaaja, joka ei oikeastaan tiedä bloggaamisesta tai WordPressista yhtään mitään.

En osaa “soittaa”, mutta olen järjestänyt elämäni niin, että voin soittaa aina heti kun inspiraatio iskee. Ja siksi kehityn hurjaa vauhtia – ja suosioni kasvaa. Ketään ei kiinnosta virkamiesteksti, mutta joka ikinen ihminen tunnistaa aidon inspiraation ja voimakkaan intohimon, ja välittömästi resonoi sen kanssa. Tai ainakin ne, joita sinä haluat lukijoiksesi ja muutenkin elämääsi.

Olen järjestänyt koko elämäni ja ympäröivän todellisuuteni vain ja ainoastaan inspiraation maksimointi mielessä.

Juoksen, kikkailen ja leikin paljon ulkona, tapaan erilaisia tyyppejä, hankin kokemuksia todellakin laidasta laitaan. Uin meressä ja aion uida vielä pitkälle syksyyn. Kuuntelen musaa ja laulan usein mukana samalla kun bloggaan (waiffin kiusaksi). Toteutan unelmiani ja elän mielikuvituksellisen älytöntä elämää – kuin unimaailmassa, jossa rajoituksia ei ole.

Jos luulet pärjääväsi bloggaajana virkamiesasenteella, tulee kolmen kuukauden päästä itku ja suru.

Ota sen sijaan mallia rokkibändeistä. Ne kaverit nukkuu siellä treenikämpällä ja elää sitä rokkiunelmaa – ihan täysillä. Ne on niin liekeissä siitä bändistään, ettei ne oikein muusta osaa puhua, ja jokainen euforisen innostunut ajatus pyörii sen bändin, uran, huippumusan ja rokkitähteyden ympärillä.

Jos otat käyttöön edes 10-osan näiden kaverien energiasta, tulet menestymään jopa käsittämättömän hyvin tylsyydellä kilpailevien virkamies-koululaisten täyttämässä blogimaailmassa:

http://www.youtube.com/watch?v=Qy6NpF2V2xg

Jos pidit tästä artikkelista, niin kiitäthän Ollia kertomalla siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Keskustele tästä artikkelista foorumeilla

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

{ 1 comment… read it below or add one }

AN February 12, 2012 at 01:18

Olipa energinen artikkeli! Ja hyvä. Olen itsekin tehnyt sen virheen, että aiemmin blogannut itseäni kiinnostamattomista aiheista. Olen tehnyt tämän siksi, että olen nopeasti halunnut paljon kävijöitä. Tämä ei useimmiten onnistu. Blogimaailmassa hiljaa hyvä tulee, ja lopussa kiitos seisoo.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: