You must be logged in to post


Register? | Lost Your Password?

Search Forums:


 






Wildcard Usage:
*    matches any number of characters
%    matches exactly one character

Korosta blogisi parhaita puolia

Lue alkuperäinen artikkeli

UserPost

04:59
21/09/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

1

Huh, onpas ehtinyt vierähtää pitkä tovi siitä kun viimeksi kirjoitin Bloggaajat.comiin artikkelin. Syynä tähän on se, että olen innostunut todella paljon uusista projekteista ja niiden alkuun saaminen on vienyt kaiken energian viime viikkoina.

Tarkoituksena ei ole missään tapauksessa tappaa Bloggaajat.comia heti näin alkuunsa, joten jatkan kyllä kirjoittelua, vaikka ihan joka päivä ei artikkeleita ilmestykään. Omana haaveenani olisi, että te muut bloggaajat aktiivisemmin kirjoittelisitte artikkeleita tänne. Se toimisi hyvänä keinona juuri sinulle saada lisää näkyvyyttä ja kävijöitä omalle blogillesi, pari backlinkkiä joista Google tykkää, ja tietysti saat samalla sen jakamisen ilon, joka tulee kun kerrot omista kokemuksista bloggaamisen saralla julkisesti myös muille ja voit näin auttaa muita vastaavassa tilanteessa olevia.

Jos haluaisit esimerkiksi kirjoittaa niistä vaikeuksista tai ilonaiheista, joita bloggaamisen aloittaminen on mukanaan tuonut, niin ainakin itse ottaisin sellaisen artikkelin mielelläni vastaan. Ei kannata miettiä liian kriittisesti omaa kirjoittamistaan tai aiheitaan, pääasia että olet aito oma itsesi ja tuot oman bloggaamiseen liittyvän näkökulmasi esiin.

Sitten itse asiaan…

Päivän vinkkinä on se, että blogissasi kannattaa aina korostaa sen parasta sisältöä.

Monet tekevät sen virheen, että antavat parhaiden artikkeleidensa hukkua satojen postauksien massaan ja arkistojen syövereihin, josta niitä ei kukaan yleensä enää löydä. Tämä on turhaa, koska suosituimmat artikkelit tuovat usein suurimman osan kävijöistä tai pitävät blogiin eksyneet kävijät kiinnostuneina pidempään.

Älä siis anna suosittujen ja laadukkaimpien tekstiesi hukkua massaan vaan ota ne mahdollisimman hyvin esille. WordPressin avulla se on ainakin erittäin helppoa, koska voit käyttää useita plugineita ja widgettejä eli vimpaimia (onpa muuten typerän kuuloinen sana… vihaiset terveiset vimpain -sanan keksijälle), kuten esimerkiksi Bloggaajat.comissa käytössä oleva ”Popular Posts” –plugin.

Kun sivupalkissasi on näkyvillä suosituimmat postaukset, niin teet lukijoidesi vierailusta paljon helpomman. Voit myös itse päättää mitkä postaukset haluat lukijoidesi silmien eteen lisäämällä sivupalkkiin tai muualle saitillesi omasta mielestäsi parhaisiin postauksiin manuaaliset linkit.

Usein suosituimmat postaukset ovat juuri sitä tärkeintä ja lukijaasi eniten kiinnostavaa tietoa, joten muista myös pitää ne sellaisessa paikassa saitillasi, että ne varmasti osuvat heti silmiin, eikä niin että lukijan täytyy ensin skrollata pari ruudunmittaa alaspäin.

Jos haluat hifistellä, niin voit tehdä parhaista postauksistasi siistin näköiset kuvat, joiden päällä on teksti (postauksesi otsikko) ja kuvat toimivat sitten linkkinä itse postaukseen. Kun laitat muutaman visuaalisesti hienon näköisen kuvan sivupalkkiin, niin voit tehdä blogistasi samalla myös kauniimman ja houkuttelevamman näköisen sen lisäksi että lisäät sen käytettävyyttä lukijasi kannalta.

Suosituimmat postaukset –listausta kannattaa myös aina silloin tällöin vaihdella mikäli teet sen manuaalisesti, että myös vanhoille lukijoillesi on aina silloin tällöin tarjolla ”uutta vanhaa” luettavaa etusivulla.

Similar Posts –plugin

Toinen Bloggaajat.comissa käytössä oleva plugin on nimeltään ”Similar Posts plugin”, joka näkyy jokaisen artikkelin alapuolella. Eli plugin katsoo automaattisesti muita vastaavansisältöisiä artikkeleita postauksiesi joukosta ja listaa niitä määrittelemäsi määrän vaikkapa juuri kirjoituksen alapuolella. Tämä helpottaa myös lukijasi navigointia saitilla erittäin paljon. Toinen vaihtoehto on upottaa muiden vastaavien artikkeleiden linkkejä uuden artikkelin sisään, mikä on joskus erittäin toimiva juttu, mutta liikaa käytettynä tekee tekstin lukemisesta rasittavaa.

Jos tiedät muita hyviä plugineita WordPressiin, joiden avulla voi esitellä blogin parasta sisältöä helposti lukijoille, niin kerro siitä kommenteissa tai keskustelufoorumeilla.


Lue alkuperäinen artikkeli


About the Bloggaajat.com Forum

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 64

Currently Online:
1 Guest

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 2
Forums: 13
Topics: 115
Posts: 427

Membership:

There are 2089 Members

There is 1 Admin

Top Posters:

Jyri Väätäinen – 92
mark4gsus – 45
digitalyakuza – 16
Lamppu – 13
Outi – 10
Rolle – 9

Recent New Members: kathaleenbolen, guydeegan97, susannemcdaniel, merissawarfield, ralfodoms65781, jukkis

Administrators: admin (69 Posts)