You must be logged in to post


Register? | Lost Your Password?

Search Forums:


 


Wildcard Usage:
*    matches any number of characters
%    matches exactly one character

Suomalaisten muotiblogien viisi pahinta ongelmaa

Lue alkuperäinen artikkeli

UserPost

05:08
23/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

1

Blogilistaa selatessa ei voi olla huomaamatta muotiblogien suurta suosiota. Välillä tuntuu siltä, ettei muista aiheista enää blogata kuin uusimmista Gina Tricot:n leggingseistä ja uudesta upeasta puuterista, jonka avulla se 18-vuotias iho näyttää vielä viisi vuotta nuoremmalta.

Muotibloggaaminen on todella hyvä juttu sinänsä ja näyttää kiinnostavan ihmisiä, tai ainakin naisia, ja suosituimmilla muotibloggaajilla on todella paljon vakituisia lukijoita, joten olen miettinyt aika paljon sitä, mikä näissä blogeissa on hyvää ja mitä niissä useimmiten voisi reilusti parantaa.

Olen koonnut seuraavaan listaan mielestäni pahimmat yleiset virheet suomalaisissa muotiblogeissa:

1. Kaikki muotiblogit toistavat itseään

Tämä kohta ei ehkä niinkään koske kaikkein suosituimpia blogeja, koska ne ovat selvästikin löytäneet oman lukijakuntansa ja kirjoittavat sellaisia juttuja, jotka heidän lukijoitaan kiinnostavat, mutta siinä ei mielestäni ole järkeä että joka päivä syntyy 40 uutta muotiblogia jotka ovat kuin kopioita näistä suosituimmista muotiblogeista.

Jos aiot kirjoittaa muotiblogia, tai olet jonkin aikaa jo kirjoittanut löytämättä satoja päivittäisiä lukijoita, niin mieti onko sisältösi oikeasti riittävän erilaista kuin muilla, vai kirjoitatko täsmälleen samalla tavalla täsmälleen samoista H&M:n räteistä kuin muutkin?

Suomi on pieni kielialue ja loppujen lopuksi todella laadukkaita blogeja on erittäin vähän, joten pelkästään tekemällä kaiken laadukkaammin ja reilusti omaperäisemmin kuin muut on melko helppoa nostaa muotiblogi suosituksi – aihe kun on sinänsä erittäin kiinnostava shoppailuun koukkuun jääneiden epävarmojen naisten silmissä.

2. Brändäämistä ei ole viety tarpeeksi pitkälle

Tämä liittyy osittain ensimmäiseen kohtaan, mutta erottuvan sisällön lisäksi muotibloggaajien kannattaisi hankkia oma domain ja hosting, sekä erottuva ulkoasu näiden toinen toistaan geneerisempien Blogspot-alustojen sijaan.

Vaikkakin värien ja visuaalisen ilmeen miettiminen on itse asiassa juuri monien muotibloggaajien vahvuus verrattuna moniin miesbloggaajiin, joille tekniset jutut ovat usein helppoja mutta blogit näyttävät rumilta kuin Lahti lokakuussa, niin kuinka moni on oikeasti suunnitellut blogilleen esimerkiksi yhtenäisen värimaailman ja mieleenpainuvan logon? Itse en ole löytänyt kovin montaa.

3. Kaupallistaminen on täysin sattumanvaraista ja linjatonta

Suurin osa suomalaisista muotibloggaajista ei tienaa blogeillaan pennin jeniä, sen näkee kun etsii suurennuslasin kanssa monetisaatioon viittaavia juttuja blogeista. Niitä ei lähes koskaan löydy. Sääli, koska suosituimpien suomalaisten muotiblogien kävijämäärillä fiksu ja asiansa osaava henkilö voisi tienata suhteellisen helposti mukavaa kuukausipalkkaa.

Monissa muotiblogeissa taas on selvästikin saatu rahaa tai ilmaisia tuotteita esimerkiksi arvioimalla tuotteita tai palveluita, mutta ilmaisen rahan toivossa on lyhytnäköisesti ryhdytty arvioimaan blogissa mitä tahansa tuotteita, joista muutama euro tai ilmainen meikkivoide kilahtaa taskuun, vaikka tuote ei sopisi blogin aihepiiriin millään tavalla. Pitkällä tähtäimellä tällainen syö lukijoita ja huonontaa blogin brändiä.

Toinen yleinen virhe on se, että bloggaaja aliarvioi oman neuvotteluvoimansa täysin. Vinkki: Jos blogissasi on 1000 uniikkia kävijää päivässä, niin voit pyytää tuotearvioinnista enemmän rahaa kuin yhden ilmaisen 20 euron topin. Suosituimmat muotibloggaajat ovat erittäin vahvoja mielipidevaikuttajia, jotka valitettavan usein myyvät itsensä aivan liian halvalla yrityksille, jotka eivät epäröi käyttää tietämättömiä nuoria naisia hyväkseen.

4. Tekniset jutut eivät kiinnosta tai tuntuvat liian vaikeilta

Miehet ja naiset nyt eivät näytä olevan keskimäärin aivan samanlaisia, joten muotibloggaajat, joista suurin osa on naisia tai naisia miehen vartalossa, eivät useimmiten jaksa, halua, tai osaa perehtyä esimerkiksi WordPressin käyttämiseen, hyödyllisten pluginien hankkimiseen, hakukoneoptimointiin tai edes kävijämäärien analysointiin ja seurantaan.

Olenkin monta kertaa miettinyt kuinka hyvä yhdistelmä olisi upeaa sisältöä sekä kirjoitusten että kuvien kautta tuottava muotibloggaaja ja henkilö, joka hallitsee bloggaamisen ja internet-sivustojen teknisen puolen kunnolla.

Muotibloggaaja, verkostoidu nörttien kanssa!

5. Muotiblogien maailmankuva on valheellinen

Tämä viides ja viimeinen kohta ei välttämättä ole muotibloggaajan kannalta huono asia – maailma nyt vain toimii niin, että ihmiset tykkäävät unelmista ja kauniista ajatuksista – mutta jos blogeissa esitetty elämä poikkeaa todellisuudesta riittävän paljon, niin touhu alkaa olla moraalisesti arveluttavaa.

Eräs todella mielenkiintoinen muotibloggaamiseen omalla tavallaan liittyvä blogi on Himoshoppaajan krapula –niminen blogi, jossa käsitellään tätä muotiblogien välittämää maailmankuvaa kriittisesti ja paljastetaan samalla rehellisesti todellisuus erään himoshoppaajan kulutusjuhlien taustalla. Kannattaa lukea.

Suomestakin löytyy toki paljon rikkaita vanhempia, jotka tykkäävät sponsoroida Guessin farkkuja ja Louis Vuittonin laukkuja 18-vuotiaalle teinitytölleen viikoittain, mutta monien muotibloggaajien rahoittajana toimii vanhempien tai hyväpalkkaisen työnantajan sijaan Visa tai jokin sadoista pikavippiyhtiöistä, joten kannattaa aina suhtautua kriittisesti jokaiseen täydellisyyttä huokuvaan elämäntarinaan joka muotiblogin kautta ruudulle välittyy.

Oletko muotibloggaaja tai oletko lukenut paljon muotiblogeja? Olisi hienoa kuulla mielipiteesi aiheesta.

Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!


Lue alkuperäinen artikkeli

13:29
27/09/2010


totska89

New Member

posts 1

2

Suomessa muotiblogista tulee lähinnä mieleen sivuston http://glamwithm.blogspot.com/ kaltaista roskaa jossa itsekeskeinen yksilö yrittää elää elämäänsä sen kuuluisan Visan rahoittamana. Elämä pitää olla blingiä mutta takaa puuttuu siihen tarvittava varallisuus. Ja tuosta vääristyneestä maailmankuvasta. Ei tarvitse edes mainita kun katsoo tätä meininkiä… http://www.radiorock.fi/?vt=au…..;vid=85915 wall


About the Bloggaajat.com Forum

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 64

Currently Online:
1 Guest

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 2
Forums: 13
Topics: 115
Posts: 427

Membership:

There are 2071 Members

There is 1 Admin

Top Posters:

Jyri Väätäinen – 92
mark4gsus – 45
digitalyakuza – 16
Lamppu – 13
Outi – 10
Rolle – 9

Recent New Members: kavnannette, amanda9764, jacquettalindber, jeroldheap69, latrice0486, yanirax8948012

Administrators: admin (69 Posts)