You must be logged in to post


Register? | Lost Your Password?

Search Forums:


 


Wildcard Usage:
*    matches any number of characters
%    matches exactly one character

Pdf "kirjan" julkaiseminen

UserPost

15:02
24/08/2010


Outi

Member

posts 10

1

Jossain tämän sivuston artikkelissakin vihjattiin pdf kirjojen kirjoittamiseen, mutta miten pdf julkaisut yleensä kannattaisi tehdä. Pdf:ksihän voi kääntää minkä vaan jutun noin vaan, mutta pitäisikö omassa kirjassa olla paremmat suojaukset?

Kaupallisten kirjojen julkaisu tehdään jollain erityisellä pdf työkalulla, joka maksaa tosiaan maltaita, mutta miten bloginsa aiheita hyödyntävän "omakustantajan" kannattaisi toimia. Onko suojaamiseen jotain kosteja ja onko sillä merkitystä?

Ehkä väärä paikka asian pyörittelyyn, mutta heitänpä kuitenkin kysymyksenä.

15:40
24/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

2

Itse olen kirjoitellut joskus pienen kirjan ja muokannut sen pdf:ksi, enkä mitään suojauksia sen kummemmin miettinyt, mutta kyseessä oli ilmainen kirja joten ei ollut syytäkään.

Pdf:n idea on kai lähinnä se, ettei sitä pysty suoraan copy-pasteamaan muualle, mutta kyllähän kirjoitetun tekstin kuka tahansa pystyy pienellä vaivalla kopioimaan jos oikeasti niin haluaa tehdä, riippumatta siitä missä muodossa kirja lopulta on. Mielestäni ihan perus pdf:ksi kääntäminen riittää useimmiten aivan mainiosti, koska se karsii kuitenkin suurimman osan suorista kopioinneista, pitää kirjan tietynlaisena (ettei kukaan levitä muokattua versiota), ja säilyttää linkit joita on halunnut kirjaan laittaa.

13:23
25/08/2010


Aarne Ekström

Espoo

New Member

posts 2

3

.pdf-kirjat ovat erittäin oiva tapa kerätä esimerkiksi sähköpostiosoitteita. E-bookkeja, voi niin kuin sanoit, myös myydä. Netissä tällaisia palveluja löytyy kymmeniä, ja ehkä yksi suurimmista on http://www.scribd.com. Saitti on pääsääntöisesti .pdf:ien jakamiseen, mutta niitä voi siellä myös myydä. Komissiot hivelevät varmasti taivaita, niin kuin aina 3 osapuolen palveluissa.

Itse suosittelen, että jaat kirjaasi ilmaiseksi sähköpostiosoitetta vastaan. Lyhennä kirjaa esimerkiksi vähän. Jos saat hyvää palautetta myy kirja kokonaisuudessa.


About the Bloggaajat.com Forum

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 33

Currently Online:
1 Guest

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 2
Forums: 13
Topics: 115
Posts: 425

Membership:

There are 1910 Members

There is 1 Admin

Top Posters:

Jyri Väätäinen – 92
mark4gsus – 45
digitalyakuza – 16
Lamppu – 13
Outi – 10
Rolle – 9

Recent New Members: emmawln01385366, naksuli, clairmclemore5, hekotus91, jenny, jorjawiseman

Administrators: admin (69 Posts)