You must be logged in to post


Register? | Lost Your Password?

Search Forums:


 


Wildcard Usage:
*    matches any number of characters
%    matches exactly one character

Intohimon merkitys bloggaamisessa

Lue alkuperäinen artikkeli

UserPost

05:49
21/08/2010


Olli Posti

Helsinki

Member

posts 6

1

Tämä on vierailuartikkeli Suomen energisimmältä ja inspiroivimmalta superfood- ja elämänhallintagurulta Olli Postilta.

Suurin osa niistä kymmenestätuhannesta kilpailijasta tuntuu tekevän tätä duuniasenteella.

Tunne on sama kuin seiskaluokan ainekirjoituksessa – väännetään väkisin se tuhat sanaa ja päästään kotiin. Ja sitten ihmetellään kun kolmen kuukauden päästäkään ei ketään kiinnosta.

Ketään ei kiinnosta, jos sua ei kiinnosta!

Entäs kun lähdetkin tekemään hommaa koulufiiliksen sijaan intohimolla?

Heräät aamulla, ja kahdessa sekunnissa olet jo hypännyt koneelle koko kroppa täynnä intoa ja sormet täydessä vauhdissa. Et voi olla tuottamatta sitä tekstiä. Ja sitä tulee 10-20 kertaa enemmän kuin kilpailijoilla – etkä tunne tehneesi sekuntiakaan työtä.

Miten tällaisen järjettömän kilpailuedun voi saavuttaa?

Kilpailuedun saavuttamiseen VAADITAAN 2 asiaa:

1. Sinun on seurattava kutsumustasi, ja vain sitä. Jos haluat ihan oikeasti parantaa maailmaa, jos sinulla on viesti ja sanoma, jonka haluaisit huutaa megafonilla koko maailmalle, nyt sinulla on tilaisuus siihen.

Koko meidän konformistinen kulttuurimme koittaa panna vastaan, joten joudut taistelemaan läpi siitä pelosta, mikä tulee kun sisimmässäsi haluat sanoa jotain mutta kun se ei taida olla ihan poliittisesti korrektia…

2. Et saa tehdä kompromisseja. Joka ikinen pienikin kompromissi laskee kauttasi virtaavan inspiraation määrää radikaalisti. Pidä siis kiinni autonomiastasi hintaan mihin hyvänsä. Sinulla on oikeus (ja velvollisuus) kirjoittaa mitä haluat, koska halua. Sinä olet sen inspiraation kanava, joten sinun tehtäväsi on pitää huoli, että olet hyvä ja otollinen sellainen. Pidä siis itsesi huippuvireessä henkisesti ja fyysisesti (ja sosiaalisesti) – ja huolehdi, että se kone tai muu kirjotuskanava on aina lähellä!

Kuten kaikkien nettimarkkinoijagurujen oppi-isä Dan Kennedy opettaa, You get the Utopian Autonomy by practicing Autonomy. It's both outcome and predicate.

Minä kirjoitin aluksi puolet teksteistäni vanhempien koneella. Kaikki ei mennyt ihan putkeen, joten olin itseasiassa koditon monta kuukautta.

Mutta rakastin bloggaamista niin paljon, etten ollut valmis tinkimään milliäkään autonomiastani.

Ja siksi olen nyt yksi harvoja suomalaisia, joka elää blogaamisella – ja varmasti ainoa ammattibloggaaja, joka ei oikeastaan tiedä bloggaamisesta tai WordPressista yhtään mitään.

En osaa "soittaa", mutta olen järjestänyt elämäni niin, että voin soittaa aina heti kun inspiraatio iskee. Ja siksi kehityn hurjaa vauhtia – ja suosioni kasvaa. Ketään ei kiinnosta virkamiesteksti, mutta joka ikinen ihminen tunnistaa aidon inspiraation ja voimakkaan intohimon, ja välittömästi resonoi sen kanssa. Tai ainakin ne, joita sinä haluat lukijoiksesi ja muutenkin elämääsi.

Olen järjestänyt koko elämäni ja ympäröivän todellisuuteni vain ja ainoastaan inspiraation maksimointi mielessä.

Juoksen, kikkailen ja leikin paljon ulkona, tapaan erilaisia tyyppejä, hankin kokemuksia todellakin laidasta laitaan. Uin meressä ja aion uida vielä pitkälle syksyyn. Kuuntelen musaa ja laulan usein mukana samalla kun bloggaan (waiffin kiusaksi). Toteutan unelmiani ja elän mielikuvituksellisen älytöntä elämää – kuin unimaailmassa, jossa rajoituksia ei ole.

Jos luulet pärjääväsi bloggaajana virkamiesasenteella, tulee kolmen kuukauden päästä itku ja suru.

Ota sen sijaan mallia rokkibändeistä. Ne kaverit nukkuu siellä treenikämpällä ja elää sitä rokkiunelmaa – ihan täysillä. Ne on niin liekeissä siitä bändistään, ettei ne oikein muusta osaa puhua, ja jokainen euforisen innostunut ajatus pyörii sen bändin, uran, huippumusan ja rokkitähteyden ympärillä.

Jos otat käyttöön edes 10-osan näiden kaverien energiasta, tulet menestymään jopa käsittämättömän hyvin tylsyydellä kilpailevien virkamies-koululaisten täyttämässä blogimaailmassa:

http://www.youtube.com/watch?v…..y6NpF2V2xg

Jos pidit tästä artikkelista, niin kiitäthän Ollia kertomalla siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!


Lue alkuperäinen artikkeli

06:21
21/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

2

Olen itsekin miettinyt tätä samaa asiaa ja tullut siihen tulokseen että ilman intohimoa voi puskea jotain projektia tai duunia läpi tietyn aikaa väkisin, ja eri ihmisillä tulee se raja eri kohdassa vastaan. Itselläni se tulee nykyään todella nopeasti vastaan, koska tiedän miten paljon palkitsevampaa on tehdä duunia josta oikeasti nauttii.

Kannattaa siis todellakin miettiä ennen kuin alkaa tekemään mitään tosissaan, että missä ne todelliset intohimon lähteet elämässä ovat, ja vasta sen jälkeen omistautua jollekin asialle.

Jos löytyy se mieletön tahto ja intohimo jotain asiaa kohtaan, niin ratkaisut vastaantuleviin ongelmiin löytyvät takuuvarmasti, joten ei kannata liikaa pyöritellä mielessään niitä mahdollisia ongelmia, vaan samantien vain alkaa tekemään asioita. Matkan varrella kyllä löytyy ratkaisu jokaiseen ongelmaan, kun ei vain koskaan luovuta. Ja luovuttaminenhan ei käy edes mielessä, kun tekee itselleen tärkeimpiä asioita, eikä esimerkiksi vain jahtaa rahaa.

15:16
21/08/2010


Olli Posti

Helsinki

Member

posts 6

3

Ja se mitä moni tunnu tajuavan, on tämä:

Kun sä oot Liekeissä, kaikki haluaa auttaa sua!!

Ja päinvastoin… Jos teet jotain mitä vihaat, ei siitä kovin moni inspiroidu mukaan talkoisiin…

Me saatiin ihan puskista luotua tähän maahan kokonainen foodiskene, koska se fiilis meidän porukassa oli alusta asti niin älytön, että kaikki halus mukaan.

Esim. tämän hetken ykkösguru Jaakko H. jätti kaiken, koko hyvän elämänsä, ja lähti täysillä opiskelemaan ja viemään tätä hommaa eteenpäin.

Siis mitä hommaa? Yleensä jengi niissä tapaamisissa ei oikein edes tiennyt tähän kovin tarkkaa vastausta, muttei edes se tuntunut menoa haittaavan.
Jossain vaiheessa myin 300e jäsenyyttä en oikein tiedä mihin ja ostajat vielä vähemmän, mutta melkein 20 meni kaupaksi koska kaikki oli niin liekeissä :)

15:33
21/08/2010


Olli Posti

Helsinki

Member

posts 6

4

Post edited 16:02 – 21/08/2010 by Olli Posti


Sanoisin, että rahan sijaan paras keskittyä ajan optimointiin – niin rahakin tulee (usein kirjaimellisesti) itsestään.

Esim. eilen sattui hauska tapaus. Pitkästä aikaa otettiin "asiakkaita", kun vakuututtiin erään pariskunnan motivaatiotasosta. Ei siinä paljon rahasta juteltu, kun liekitettiin ja kerrottiin kaikki parhaat kikat ja salaisuudet. Lopulta kun ne lähtöä tehdessään oikein vaati, suostuttiin ottamaan se korvaus vastaan, mutta mulle aivan sama – me halutaan nähdä tuloksia. Ihan sama mitä joku maksaa, jos sitä ei oikeasti kiinnosta tai homma ei siirry käytäntöön asiakkaan elämässä, me ollaan hukattu arvokasta aikaamme. Ja toisaalta motivoituneen "asiakkaan" kanssa voin viettää vaikka koko viikonlopun, koska tiedän että hyvä menee eteenpäin. Ja arvaa mitä? Se hyvä transleittaa järjettömän monimutkaisten vaikutusketjujen kautta aina myös vaikkapa sitten konversioiksi sivupalkkimainoksiin tms.
Pääasia, että sun asema, osaaminen ja kaikkien yhteinen innostus, terveys & kokonaisvaltainen hyvinvointi nousee.
Ja siihen ei pääse aikaa tuhlailemalla.
Siihen pääsee vain tarttumalla niihin muutamiin tilaisuuksiin oikeasti luoda sitä massiivista lisäarvoa, ja hylkäämällä kaikki muut tarjoukset (pitääksesi kalenterin tyhjänä ja silmät avoinna).

Arvaa miten pääsin telkkariin 300 000 ihmisen eteen? Auttamalla vuotta aiemmin toimittajaa terveysasioissa – ilmaiseksi.
Vain, koska hän vaikutti oikeasti niin kiinnostuneelta, ettei hukkaisi aikaani.
Ja tämä siis aikana, jolloin elin sossulla!

Edes silloin en tinkinyt senttiäkään autonomiastani.

Tein (ja opiskelin) pelkkää Parasta, siinä määrin kuin olosuhteet sallivat – ja tein tietenkin matkaa samalla kohti niitä unelmaolosuhteita.
Kun tietää tarkalleen mitä haluaa, sen saa aivan varmasti. Ei tarvitse tietää vielä yksityiskohtia kuinka siihen pääsee, mutta vihdoin kaikelle tekemiselle tulee suunta. Turha säätäminen jää pois, ja tarina alkaa mennä eteenpäin.

* * * *

Moni pitää itsensä aivan liian kiireisenä, eikä huomaisi huipputilaisuutta vaikka löisit vasaralla päähän.
Me pidetään kalenteri tyhjänä ja tartutaan täysillä kiinni heti kun huomataan jotain ihan oikeasti tarttumisen arvoista. Tällöin sitä lisäarvoa syntyy niin järjettömästi, että elät herroiksi vaikka saisit vain sadasosan luomastasi "potista".
Ja moiseen ei kummoisia neuvottelutaitoja vaadita.
Mun neuvottelu on tyypillisesti "äh, heitä vaikka jotain sitten kun alat saada niitä huipputuloksia.."

* * * *

Sama pätee kaikkeen ajankäyttön – myös opiskeluun.
Suurin osa fiksuistakin kavereistani olisi ohittanut esim. Lou Coronan olankohautuksella.
Meillä kun on aikaa, vapautta ja valppautta, huomattiin aika pian, että tässä on taas mahdollisuus viedä ihan koko homma taas täysin uudelle tasolle. Ja nyt opiskellaan kaveria kuumeisesti – kuten tietenkin myös Dan Kennedyä, vakuututtuamme kaverin erinomaisuudesta. Opin tämän jo 2007, kun koitin kuunnella sekä Wolfea että Gary Nullia. Garyn seteistä vaan en saanut niin paljoa apua, fiilistä ja toinen toistaan mahtavampia ahaa-elämyksiä per minuutti, joten keskityin Parhaaseen. Ja kun kerran oppii haistamaan ja tunnistamaan Laadun, helpottuu elämä aika tavalla.

Grounding Revolution -jutuilla on hauska testata eri menestyjäkandidaattien potentiaalia.
Hyvälläkään jengillä harvoin on minkäänlaista tahtoa kehittää tehokkuuttaan tai parantaa elämänlaatua edes sen verran, että viitsisi kokeilla miltä tuntuu seistä vartti paljain jaloin nurmikolla – tai ainakin sun pitää ensin lyödä eteen sata tieteellistä artikkelia (ja niiden lukemiseenhan on aina aikaa!) FUCK! Mikä siinä on niin vaikeaa? Kun elämäsi tilaisuus tuodaan eteen hopeatarjottimella, tartu siihen. Älä sano "mutta kun on kalenteri täynnä", äläkä kysele tieteellistä aineistoa hopeatarjottimen koostumuksesta. Sulla on silmät päässä. Niitä saa myös pitää auki.
Täytyy vaan haluta ihan oikeasti elämältä enemmän. Muuten jää paikalleen varmistelemaan, ja torjuu kaiken uuden/vieraan ja täyttää kalenterin jopa mielellään vähän yli (ettei vahingossakaan jäisi aikaa olennaiselle).


About the Bloggaajat.com Forum

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 64

Currently Online:
1 Guest

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 2
Forums: 13
Topics: 115
Posts: 427

Membership:

There are 2063 Members

There is 1 Admin

Top Posters:

Jyri Väätäinen – 92
mark4gsus – 45
digitalyakuza – 16
Lamppu – 13
Outi – 10
Rolle – 9

Recent New Members: cathrynterpstra, elysemsp2722, tallsky, adgroups, calgarypainters, linneafehon20

Administrators: admin (69 Posts)