You must be logged in to post


Register? | Lost Your Password?

Search Forums:


 


Wildcard Usage:
*    matches any number of characters
%    matches exactly one character

7 keinoa, joiden avulla kirjoitat suosituimman blogipostauksesi ikinä

Lue alkuperäinen artikkeli

UserPost

16:02
26/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

1

Bloggaaminen on siitä mielenkiintoista, että välillä on vaikeaa arvata mitkä blogipostaukset muodostuvat kaikkein suosituimmiksi.

Usein lähes kaikissa blogeissa käy kuitenkin niin, että tietyistä artikkeleista tulee todella suosittuja ja pelkästään nämä muutamat artikkelit saattavat tuoda suurimman osan kävijöistä blogiin, joten kannattaa miettiä miten tällaisia huippuhyviä artikkeleita voisi saada kirjoitettua ja mikä niissä vetoaa lukijoihin.

Haluaisinkin haastaa sinut Bloggaajat.comin lukijana (mikäli bloggaat) tekemään seuraavasta blogipostauksestasi parhaan jonka olet ikinä kirjoittanut.

Vaikka ei ole aina helppoa tietää etukäteen, mikä lukijoihisi eniten vetoaa, niin on olemassa periaatteita joita noudattamalla ainakin nostat todennäköisyyttä sille, että useat lukijasi pitävät näkemästään niin paljon että kertovat siitä myös kavereilleen ja bookmarkkaavat artikkelin samantien, palaten siihen myöhemmin uudestaan.

Omien kokemusteni mukaan seuraavat keinot auttavat tekemään artikkelista keskimääräistä suositumman:

1. Keksi huippuhyvä idea

Sen sijaan että kirjoittaisit seuraavan blogipostauksesi vain ensimmäistä mieleen juolahtavaa aihetta käyttämällä, kokeile tällä kertaa sellaista taktiikkaa että mietit mielessäsi mahdollisimman monia ideoita kirjoitusta varten, vaikka kirjoittamalla niitä paperille. Sen jälkeen voit valita näistä kirjoitusideoista parhaan.

Mieti mitä tarpeita ja ongelmia blogisi lukijoilla on. Voisitko ratkaista kirjoituksellasi jonkin heidän mieltään kaihertavan ongelman? Mitä enemmän kirjoituksesi auttaa lukijoitasi, sitä todennäköisemmin he ovat innoissaan sitä lukiessaan ja kertovat siitä mielellään myös muille.

2. Tutki, mikä on toiminut aiemmin

Analysoi ensin omia aiempia blogipostauksiasi ja katso minkälaiset kirjoituksesi ovat olleet kaikkein suosituimpia. Onko niissä jotain yhdistäviä tekijöitä? Miksi juuri ne toimivat? Auttoivatko ne lukijoitasi joissain tietyissä ongelmissa?

Kun selvität etukäteen, mikä on aiemmin vedonnut lukijoihisi, niin kasvatat todennäköisyyttä suositun artikkelin kirjoittamiseen valtavasti. Kannattaa myös samalla selvittää, minkälaiset blogipostaukset ovat olleet muilla samasta aihepiiristä bloggaavilla kaikkein suosituimpia. Mieti mitkä tekijät tekevät juuri niistä kirjoituksista niin merkittäviä, että lukijat palaavat niiden pariin yhä uudelleen ja uudelleen. Voit käyttää samoja ideoita omissa teksteissäsi.

3. Tee houkutteleva otsikko

Mieti rauhassa erilaisia otsikoita mielessäsi ja kirjoita erilaisia otsikkovaihtoehtoja ylös. Mieti, onko valitsemasi otsikko sellainen, että lukijoidesi on suorastaan pakko klikata sitä nähdessään linkin?

Tavanomainen ja tunteita herättämätön otsikko voi pelkästään vähentää postauksesi suosiota esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta levitettynä, jos se ei houkuttele lukijoita heti katsomaan mitä otsikon takana on. Jos potentiaaliset lukijasi eivät kiinnostu otsikosta, niin suurimmalla osalla jää myös itse teksti lukematta.

4. Tarjoa lukijoillesi enemmän kuin he osaavat odottaa

Usein lukijat kiinnittävät huomiota sellaisiin kirjoituksiin, jotka tarjoavat paljon enemmän arvoa kuin keskimääräiset muut kirjoitukset netissä. Voisitko tarjota tällä kertaa lukijoillesi jotain tosi erityistä, mitä he eivät olisi mitenkään osanneet odottaa etukäteen?

Jos tapanasi on kertoa blogisi lukijoille silloin tällöin viisi parasta vinkkiä uusien vaatteiden ostamiseen, niin mitä jos tällä kertaa tarjoaisitkin heille 50 vinkkiä? Jos taas olet paljastanut joskus postauksessasi kolme suosikkiblogiasi, niin mitäpä jos nyt kertoisitkin heille sata parasta blogia joissa olet koskaan vieraillut?

5. Käytä kirjoittamiseen enemmän aikaa kuin normaalisti

Yleensä blogipostauksien laatu on suoraan verrannollinen niihin käytettyyn aikaan, joten kokeile tällä kertaa sen puolen tunnin raapustelun sijaan käyttää artikkelin kirjoittamiseen koko päivä. Jos aihe kiinnostaa sinua erityisen paljon, niin sen ei pitäisi tuntua edes työläältä. Katso edes testimielessä mitä saat aikaiseksi kun käytät artikkelin kirjoittamiseen 10 tuntia.

Voit vaikka palata artikkelin pariin takaisin muutaman kerran ennen sen julkaisemista, lisätä tekstiä ja muokata sitä jatkuvasti parempaan suuntaan. Lukijasi kyllä huomaavat eron pikaisesti kyhätyn ja ajatuksen kanssa työstetyn tekstin välillä ja usein kova työ palkitaan trafiikilla.

6. Tee postauksesta visuaalisesti houkutteleva

Suurin osa netissä sijaitsevasta sisällöstä on tylsän näköistä eikä aina houkuttele lukemaan. Jos teet blogipostauksestasi hienojen kuvien, värien, fonttien ja väliotsikoiden avulla houkuttelevan, niin erotut aika hyvin siitä massasta jota netti on pullollaan.

Kuvien etsiminen ja muokkaaminen vie toki aikaa, eikä ole se ensisijainen asia, mutta mieti söisitkö itse mielummin hyvänmakuista kakkua, josta olisi riisuttu kaikki koristeet pois ja jäljellä olisi pelkkä maukas mutta mitäänsanomaton kakkupohja, vai viimeisen päälle koristeltua herkullisen näköistä taideteosta, josta näkee kilometrien päähän että siihen on käytetty aikaa ja vaivaa.

7. Markkinoi artikkeliasi

Monesti suomalaiset ajattelevat että itsensä tai oman kädenjälkensä esiin nostaminen on jotenkin noloa ja on parempi olla vaatimaton ja odotella että muut huomaavat kuinka hyvä kirjoittaja olet, mutta tästä ajattelumallista kannattaa hankkiutua nopeasti eroon.

Jos olet kirjoittanut hyvän jutun, niin on epäreilua potentiaalisia lukijoitasi kohtaan jättää kertomatta siitä heille.

Markkinoi artikkeliasi Facebookin, Twitterin ja muiden sosiaalisen median palveluiden kautta, sekä kerro siitä vakituisille lukijoillesi sähköpostin kautta, jos olet kerännyt email-listaa kävijöistäsi. Mitä useammat saavat tietää uudesta artikkelistasi samantien, sitä suuremmalla todennäköisyydellä siitä voi tulla todella suosittu.

Kannusta lukijoitasi myös selkeällä suomenkielellä kertomaan artikkelistasi muille. Vakituiset lukijasi useimmiten mielellään haluavat auttaa sinua artikkelin promotoimisessa – eihän se vaadi kuin hiiren klikkauksen.

Jos siis haluat ottaa haasteen vastaan, niin kokeile näitä seitsemää keinoa seuraavan artikkelin kirjoittamisessa ja kerro miten kävi. Onnistuitko tekemään suosituimman artikkelisi ikinä? :)

Jos pidit tästä artikkelista, kerrothan siitä myös kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!


Lue alkuperäinen artikkeli


About the Bloggaajat.com Forum

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 64

Currently Online:
3 Guests

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 2
Forums: 13
Topics: 115
Posts: 427

Membership:

There are 2089 Members

There is 1 Admin

Top Posters:

Jyri Väätäinen – 92
mark4gsus – 45
digitalyakuza – 16
Lamppu – 13
Outi – 10
Rolle – 9

Recent New Members: kathaleenbolen, guydeegan97, susannemcdaniel, merissawarfield, ralfodoms65781, jukkis

Administrators: admin (69 Posts)