You must be logged in to post


Register? | Lost Your Password?

Search Forums:


 


Wildcard Usage:
*    matches any number of characters
%    matches exactly one character

Miten parantaa blogin kävijämääriä?

UserPost

03:26
05/08/2010


Jyri Väätäinen

Tampere

Member

posts 92

1

Eli otsikossa se jo on. Mediablogini tavoittaa noin 6 000 uniikkia viikkovierailijaa, kuukaudessa 24 000 noin ja miten voi parantaa kävijämääriä? Kirjoitan jo nyt tarpeeksi usein, pitäisikö alkaa mainostaa blogia jossain? Miten saisi kaksinkertaistettua kävijämäärät helposti?

 

Onko ideoita?

04:09
05/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

2

Toivottavasti tulee jossain vaiheessa muiltakin vinkkejä, mutta itselle tuli ensimmäisenä mieleen seuraavat keinot joita voisi kokeilla:

- Linkkien vaihto

Jos löydät jonkin vastaavan blogin tai nettisaitin jolla on suurin piirtein samankokoiset kävijämäärät niin voitte yhdistää trafiikkia vaihtamalla linkkejä keskenänne. Tämä voi olla todella nopea tapa molemmille lisätä kävijämääriä.

- Mainostaminen

Jos tiedät tarkalleen mikä on yhden kävijän arvo, niin voit sen mukaan laskea paljonko on järkevää käyttää mainostamiseen. Jos arvo on melko suuri, niin kalliimpikin markkinointi voi olla erittäin kannattavaa, jos yhden kävijän arvo taas on minimaalinen niin sitten markkinointiin ei pahemmin kannata rahaa laittaa jos ei halua tehdä tappiota.

- Pienet parannukset

Pitkällä tähtäimellä varmaankin paras keino lisätä kävijämääriä on parantaa kaikkia mahdollisia saittiin liittyviä asioita yksi kerrallaan. Eli panostaa hieman enemmän hakukoneoptimointiin, markkinoi hieman aktiivisemmin blogikommenttien, vierailuartikkeleiden ja ehkäpä maksullisen mainostamisen kautta, parantaa saitin ulkoasua, lisää uusia houkuttelevia juttuja saitille (ehkä esim. newsletter), keskittyy kirjoittamaan vielä parempaa materiaalia joka hyödyttää lukijoita vielä enemmän jne.

Mitään oikotietä onneen ei taida olla, paitsi jos jokin artikkelisi menee viraaliseksi tai pääset kymmenen uutisiin. Smile

04:17
05/08/2010


Jyri Väätäinen

Tampere

Member

posts 92

3

Kiitos tässä oli muutama hyvä vinkki. Täytyy yrittää ainakin kirjoittaa enemmän ohjeita, ne auttavat monia ihmisiä, esimerkiksi Picasan oppaat ovat tuoneet mukavasti kävijöitä päivittäin. Linkinvaihtoa on jonkin verran tehty esimerkiksi Hilavitkutin.com-blogin kanssa eli linkkilistoista linkin vaihto keskenään. Mainostaa yritän myös välillä asiaa käsittelevillä palstoilla ja lähtee ping aina Blogilistaan, kun artikkeli julkaistaan blogiini , se tuo myös jonkin verran kävijävirtaa. Jos aihe on ajankohtainen, sieltä voi tulla paljonkin ihmisiä kerralla.

05:40
05/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

4

Kuulostaa hyvältä, kyllähän nuo kävijämäärät jo kertovat että aika paljon olet tehnyt asioita oikein.

Täytyy itsekin laittaa tuo Blogilistan ping päälle samantien. Jos joku muu ei tiedä miten se tehdään niin WordPressissä Settings – Writing – Update Services -kohtaan voi lisätä saitteja joille haluaa automaattisen ilmoituksen aina kun saitilla on uusi postaus.

05:45
05/08/2010


Jyri Väätäinen

Tampere

Member

posts 92

5

Laitoin sinulle YV:tä foorumin kautta.

11:08
05/08/2010


Rolle

Jyväskylä

Member

posts 9

6

Hyvä keino on rekisteröityä jokaiseen mahdolliseen sosiaalisen median palveluun, ja mainostaa siellä blogiaan kaikilla mahdollisilla keinoilla. Itse olen noin 50:ssä sosiaalisessa mediassa, ja passiivisimmistakin on tullut hyvin kävijöitä. Hakukoneoptimointi on yksi tärkeimmistä, johon kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä kirjoittaminen, myös avainsanojen taidokas käyttö. Totta on että tuurilla on myös osaa asiaan.

09:34
10/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

7

Haluaisitko Rolle listata muuten noita sosiaalisen median palveluita joita käytät? Varmasti auttaisi monia bloggaajia, kuten itseänikin, jos voisi käydä valmiilta listalta läpi erilaisia saitteja joiden kautta oman blogin tunnetuksi tuominen onnistuu luonnollisella tavalla.

12:00
10/08/2010


mapy

Turku

New Member

posts 3

8

Sivuston kieli on varmaan englanti, jos pystyy 50 eri sosiaalisen median palvelua käyttämään? grin

Suomen kielistä saittia on hiukan paha lähteä tunkemaan muualle kuin facebookkiin ja twitteriin. Twitterin avullakin on jo aika vaikea saada sopivia kävijöitä vielä. Digg.comista ja muista on käytännössä mahdotonta saada kävijöitä, joita oikeasti kiinnostaa. Suomalaisen saitin tunkeminen saatetaan kokea lähinnä spämmiksi.

14:42
10/08/2010


Jyri Väätäinen

Tampere

Member

posts 92

9

Entä Blogilista ja Blopgispotti? Tuli mieleen myös Bongaa.info.

15:08
10/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

10

Kappas. Bongaa.info näyttää ihan Digg:in ja StumbleUponin suomalaiselta pikkuserkulta. smile

Täytyykin heti testata onko siitä mihinkään. Thanks Jyri.

06:26
20/08/2010


Olli Posti

Helsinki

Member

posts 6

11

Jyri, onnittelut hienoista kävijämääristä! 6000 uniikkia päivässä! That's something.

Minua on auttanut aika paljon Eben Paganilta oppimani PR-taktiikat: tuota sisältöä, joka on sopivan "controversial", sopivan Iltis- ja Seiska-ystävällistä. Seiskaan en ole vielä onnistunut pääsemään, mutta Iltis on jo käyty.

Kaikkein eniten minua on blogaamisessa auttanut Frank Kernin sikakalliista Mass Control -paketista oppimani Storyn ja Charachterin merkitys. Kyllä, tottakai contentin pitää olla kunnossa, mutta ei jengi Britneytä ja Bon Jovia seuraa niiden sanoman takia, vaan ne haluu tietää kaiken näistä sankarihahmoistansa. Ja ihmiset seuraa saippuasarjoja paljon enemmän kuin asiablogeja, vaikka asiablogeista olisi *ehkä* enemmän hyötyä.

No tässä päästään siihen ajattelutavan muutokseen. Yleensä viherpiipertäjät tekevät kaikesta rumaa ja ankeaa, ja sitten saarnaavat kun ihmiset ostaa kaunista ja coolia – ja epäeettistä.

Oikea ratkaisu olisi itse tarjota vieläkin coolimpaa ja seksikkäämpää – joka on sitten samalla tietenkin myös ultraterveellistä, eettistä ja kaikin puolin hippiä.

Samaa ajattelutapaa sovelsin aikanaan ravintosaarnaamiseen. Kolme vuotta yritin käännyttää kaikkia, eikä ketään kiinnostanut – kunnes aloin saarnojen sijaan tarjoomaan raakasuklaata!!

Samoin päätin vuosi sitten tehdä myös blogini kanssa. Kuivan contentin sijaan tarjosin varsinkin aluksi mahdollisimman paljon suklaata, karkkia ja saippuaoopperaa. Paljastin kiehtovaa (ehkä hieman romantisoitua) tarinaani pala palalta, ja toin omaa persoonallisuuttani rohkeasti esille, jopa videolla ja hauskoina valokuvina. Ja suorastaan kerjäsin pr-huomiota monellakin tapaa.

I hope this helps! Voin kertoa lisää jos kiinnostaa. Suosittelen opiskelemaan, lukemaan, katsomaan ja kuuntelemaan KAIKEN Frank Kerniltä, Eben Paganilta, ja nyt uusimpana suosikkinani, Dan Kennedylta.

13:31
20/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

12

Mielenkiintoista asiaa, koska tällaisten asioiden ymmärtäminenhän on kaiken ihmisten välisen kanssakäymisen ja liiketoiminnan kannalta erittäin arvokasta tietoa. Jos osaa tarjota ihmisille arvokkaita asioita heitä aidosti houkuttelevassa paketissa niin menestyy satavarmasti.

Ja erittäin mielenkiintoinen ajatus myös se, miten tärkeää on esikuvien ja roolihahmojen merkitys. Siksi kai julkisuuden henkilöt ovat usein tietynlaiselle jalustalle nostettuja ja heitä pidetään jotenkin parempina ihmisinä, vaikka todellisuudessa he ovat kaikki aivan normaaleja ihmisiä, joilla vain ehkä on se jokin pieni eteenpäin ajava kipinä jota kaikilla muilla ei ole. Ihmisillä on jokin luontainen tarve esikuviin, roolimalleihin ja henkisiin johtajiin.

Ainakin itseäni kiinnostaa todella paljon tarkemmat ajatukset ja tarinat siitä, miten omalla kohdallasi kaikki on tapahtunut superfoodien ja bloggaamisen kanssa, joten tarinoi ihmeessä lisää jos vaan aikaa löytyy. smile

14:03
20/08/2010


Olli Posti

Helsinki

Member

posts 6

13

Olen uudestaan ja uudestaan törmännyt siihen kaikille menestyjille surullisentuttuun "Overnight Celebrity" -argumenttiin: "Helppohan sun on sanoa, Sulla kävi Säkä!"

No niin…… wall

Opiskelet ensin viisi vuotta yötä päivää omaa alaasi, ja siihen päälle pari vuotta yhtä intohimoista markkinointigurujen opiskelua ja itsensä kipeäksi maksamista sekä koulutuspaketeista että testailtavista foodeista sun muusta asiaan liittyvästä…

Ja sitten joku idiootti keksii että hei, nyt tiedän mikä sen salaisuus oli! Sillä kävi säkä! slap

Vasta hiljattain olen saanut maksettua akuuteimmat velat pois kaikista koulutusinvestoinneistani.
Opintolainaa on vielä kymppitonni maksamatta, joka meni lyhentämättömänä toinen toistaan eksoottisempien (ja kalliimpien) superfoodien ja huippuravintolisien testailuun.

Joten voit uskoa, että kerrottavaa on.

Laitan vaikka vieraskynää tulemaan ja kerron koko tarinan alusta loppuun – tällä kertaa ilman romantiikkaa.

14:17
20/08/2010


admin

Helsinki

Admin

posts 69

14

Post edited 14:18 – 20/08/2010 by Petteri


Onhan se helpompaa keksiä tekosyitä, kuten laittaa muiden menestys tuurin tai satumaisen lahjakkuuden piikkiin, vaikka todellisuudessa kyse on lähes aina väsymättömästä uskosta omaan juttuun ja valtavasta työmäärästä ennen sitä suurta breikkiä. Usein taustalla voi olla vaikka 15 epäonnistunutta yritystä ennen yhtä läpilyöntiä, mutta ne epäonnistuneet jutut harvoin näkyvät suurelle yleisölle, vaikka mielestäni juuri niitä tarinoita kertomalla useammat saisivat motivaatiota yrittää uusia asioita epäonnistumisen pelon sijaan.

En malta odottaa niitä tarkempia tarinoita. Koitan myös huomenna julkaista sen lähettämäsi ensimmäisen vieraspostauksen jos oon kotona.

14:45
20/08/2010


Olli Posti

Helsinki

Member

posts 6

15

Päivän trafiikkivinkki, suoraan Frank Kerniltä:

Viljele rohkeasti omaa inside-sanastoa.

Älä välitäkään korrektiudesta ja aloittelijoiden huomioinnista jokavälissä. Koulu on sitä varten, ei menestyvä, kiinnostava blogi. Muutenkin jos haluat menestyä, kannattaa tehdä kaikki päinvastoin kuin ällösosialistisessa koululaitoksessa.

Puhu siis mitä huvittaa, omalla kielellä.
Käytä juuri niin paljon vain sinun ja parhaiden kavereidesi tuntemia "cooleja" sanoja kuin ikinä tuntuu hauskalta.

Arvaa miksi tämä on tappavan tehokasta?

No koska joka ikisellä skenellä, heimolla, jengillä ja alakulttuurilla on oma kielensä.

Ja arvaa mitä tapahtuu sille, joka on luonut sen kielen?

Joka ikinen skenen jäsen pitää sitä kaveria automaattisesti johtajana.
Tämä on täysin biologista ja alitajuista. Sille ei voi mitään vaikka kuinka yrittäisi vastustaa. Se, jonka luomia tai tuomia sanoja alat käyttää, on johtajasi.

P.S. Arvaa miksi forum-domainin nimi on Foodit.fi?
Koska sinä et ymmärrä mitä se tarkoittaa – mutta jos ymmärrät, tunnet kuuluvasi Viidakkomiehen sisäpiiriin.

01:28
21/08/2010


Jyri Väätäinen

Tampere

Member

posts 92

16

Ei minulla nyt ihan 6 000 päivässä sentään käy. 6 000 viikossa. Vaihtelee tosin suuresti. Mutta tyytyväinen olen aikaansaannoksiini ja toivottavasti nousee lisääkin. :)

03:23
23/08/2010


Mikko Piippo

Helsinki

New Member

posts 2

17

Rolle kirjoitti:

Hyvä keino on rekisteröityä jokaiseen mahdolliseen sosiaalisen median palveluun, ja mainostaa siellä blogiaan kaikilla mahdollisilla keinoilla. Itse olen noin 50:ssä sosiaalisessa mediassa, ja passiivisimmistakin on tullut hyvin kävijöitä. .

Toiminee, jos blogi on englanninkielinen. Harvasta some-palvelusta kuitenkaan saa järkevää liikennettä suomenkieliseen blogiin.

MP

23:34
29/12/2010


Joni Kivistö

New Member

posts 1

18

Post edited 23:50 – 29/12/2010 by Joni Kivistö


Testi, toimiiko…

09:16
05/05/2011


peekoo

Member

posts 6

19

Itse olen rekisteröitynyt Facebookiin, Twitteriin, Blogloviniin, Sharewoodiin, Heiaheiaan, Bloggeriin, Blogilistalle, Kiloklubiin, Pudottajiin, Helmeen, Sometuun + moniin muihin foorumeihin, joissa voi kirjoittaa mieltä askarruttavista asioista. Olen bloggaamisessa ja verkostoitumisessa vasta ihan alkutaipaleella. lips-are-sealed

- Hymy on arvokkain syntymälahjamme -
- Jaa sitä Naistenpäivän kunniaksi -blogissani -


About the Bloggaajat.com Forum

Forum Timezone: Europe/Helsinki

Most Users Ever Online: 64

Currently Online:
2 Guests

Currently Browsing this Topic:
1 Guest

Forum Stats:

Groups: 2
Forums: 13
Topics: 115
Posts: 427

Membership:

There are 2071 Members

There is 1 Admin

Top Posters:

Jyri Väätäinen – 92
mark4gsus – 45
digitalyakuza – 16
Lamppu – 13
Outi – 10
Rolle – 9

Recent New Members: kavnannette, amanda9764, jacquettalindber, jeroldheap69, latrice0486, yanirax8948012

Administrators: admin (69 Posts)