5 painavaa syytä hankkia oma verkkotunnus blogillesi

by admin on 12/07/2010 · 2 comments

5 Painavaa Syytä Hankkia Oma Nettiosoite Blogillesi

Kun lukee netin suosituimpien bloggaajien ajatuksia siitä, mitä he olisivat tehneet toisin jos olisivat vasta nyt aloittamassa bloggaamista, niin oman verkkotunnuksen (domainin) hankkiminen on eräs merkittävimmistä asioista.

Seuraavassa on viisi hyvää syytä perusteluineen hankkia oma domain samantien kun päätät aloittaa bloggaamisen sillä ajatuksella, että blogisi voi joskus olla todella suosittu:

1. Uskottavuus kasvaa reilusti

Uskottavuus on suurin syy hankkia oma domain blogillesi. Jos blogisi on esimerkiksi Bloggerin tai WordPressin osoitteen alla, on todella paljon vaikeampaa tehdä blogista suosittua, luoda sille persoonallinen brändi ja imago, sekä myydä lukijoillesi tuotteita.

Suurin osa Bloggerin, Blogspotin ja vastaavien blogisivustojen blogeista on huonolaatuisia, joten näiden sivustojen imago vaikuttaa myös aina omaan blogiisi, jos sen osoite on muotoa munblogi.blogspot.com. Vastaavasti oma domain ”munblogi.com” herättää samantien uskottavuutta ja jo pelkästään se, että olet nähnyt vaivaa oman osoitteen hankkimiseksi on osoitus siitä mikä on panostuksesi määrä blogiasi kohtaan.

2. Omistat blogisi oikeasti

Kun kirjoitat blogiasi Bloggerin ja Blogspotin tyylisten blogialustojen kautta, niin ainoastaan blogiisi kirjoittamasi sisältö on sinun omaasi – kaikki muu on Bloggerin, Blogspotin tai muun vastaavan järjestelmän omaisuutta, ja jos rikot jotain heidän sääntöään, voivat he lakkauttaa tunnuksesi milloin tahansa, jolloin riskinä on, että menetät kaikki kirjoituksesi.

Näin on oikeasti käynyt monille suosituille bloggaajille, joten älä tee samaa virhettä muutaman euron säästämisen toivossa.

3. Voit myydä blogisi

Jos blogistasi tai nettisaitistasi tulee erittäin suosittu ja rahallisesti kannattava, voit myydä sen myöhemmin huomattavasti helpommin, jos blogisi on suosituksi nousseen nettiosoitteen takana. Ehkäpä Bloggerin tai Blogspotin allakin olevan blogin voi myydä, mutta sen koettu arvo on huomattavasti pienempi ja myyminen vaikeampaa.

4. Oman domainin hostaaminen itse tuo joustavuutta

Hosting-palvelulla tarkoitetaan sitä, että jokin toinen taho pitää servereillään fyysisesti nettisaittisi tai blogisi koko sisällön. Kun oma nettiosoitteesi on itse hankkimassasi hosting-palvelussa, on sinulla täysi kontrolli siihen, mitä ohjelmistoa blogisi käyttää ja millainen ulkoasu blogillasi on.

Kun blogisi alkaa vähitellen kasvamaan, tulet huomaamaan miten tärkeää joustavuus on, kun haluat kehittää blogiasi eteenpäin ja tarjota yhä uusia asioita lukijoillesi pelkkien blogipostauksien lisäksi.

5. Oma domain ja hosting eivät maksa paljoa

Viides ja erittäin hyvä syy hankkia heti alusta lähtien oma nettiosoite ja hosting-palvelu blogillesi on se, että se on erittäin halpaa ja maksaa vain muutaman euron kuukaudessa. Itse käytän GoDaddy –nimistä palvelua, joka on hinta-laatu –suhteeltaan hyvä ja johon useat todella suosittujenkin nettisaittien pitäjät luottavat.

Täältä voit katsoa, onko omaan blogiisi sopiva nettiosoite vapaana.

Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: