5 menestyvän blogin perusedellytystä – löytyvätkö nämä blogistasi?

by admin on 05/07/2010 · 1 comment

5 Menestyvän Blogin Perusedellytystä – Löytyvätkö Nämä Blogistasi?

Mietin pitkään, mitä ensimmäisen ”oikean” artikkelini Bloggaajat.comiin tulisi käsitellä. Uusia bloggaajia syntyy nettiin kuin sieniä sateella, mutta suurin osa bloggaajista kyllästyy muutamassa kuukaudessa, kun kävijöitä omasta mielestä niin upeaan ja mielenkiintoiseen blogiin ei eksykään kuin muutama. Suosittuja blogeja yhdistävät tietyt tekijät, joita tämä ensimmäinen pitkä postaus käsittelee.

Tietysti tavoitteena voi olla vain pitää päiväkirjaa omista ajatuksista, jotka ovat samalla muiden nähtävissä, mutta monet unelmoivat menestyvästä blogista jonka tuloilla voi jopa elää. Jos tavoitteesi ovat lähempänä jälkimmäistä vaihtoehtoa, kannattaa perehtyä jo ennen aiheen valintaa tiettyihin perusasioihin, jotka ratkaisevat usein mistä blogeista tulee todella suosittuja ja mistä ei.

Ensimmäinen ja usein suurin ongelma on usein se, että bloggaaja ei tiedä, mitkä ovat niitä tärkeitä asioita, joita tulisi blogissa kehittää, jotta lukijoita riittäisi ja blogi olisi heille oikeasti hyödyllinen. Toinen yleinen ongelma on, että bloggaaja ei vain ole valmis uhraamaan tarpeeksi aikaa ja vaivaa blogin menestymisen eteen työskentelemällä näiden ratkaisevien asioiden parissa.

On helppoa perustaa blogi esimerkiksi Blogspotiin, jossa kerrot silloin tällöin kissasi päivittäisistä tekemisistä, mutta oletko muistanut keskittyä seuraaviin asioihin?

1. Rakenna yhteisöä pitkäjänteisesti

Todella useita menestyneitä blogeja ja nettisaitteja yhdistää se, että niissä on melko laaja, mutta silti tiivis ja aktiivinen yhteisö.

Yhteisön rakentaminen blogin ympärille ei ole helppoa, vaan vaatii paljon kovaa työtä, omistautumista ja kärsivällisyyttä. Eräs toimivimmista tavoista aloittaa yhteisön rakentaminen on tutustua muihin bloggaajiin samasta aihepiiristä. Mitä nopeammin saat verkostoiduttua muiden suosittujen bloggaajien kanssa, sitä helpommin saat oman blogisi ihmisten tietoisuuteen.

Kannattaa pitää mielessä, että ihmiset ovat taitavia havaitsemaan epäaidot lähestymisyritykset pelkkä hyötyminen mielessä, joten ainoa järkevä tapa toimia on olla aito oma itsensä, ja vilpittömästi pyrkiä auttamaan henkilöitä, joihin haluat tutustua, oli kyse sitten netin tuttavuuksista tai oikeasta elämästä.

Muita suosittuja tapoja levittää sanaa blogistasi ja laajentaa yhteisöäsi ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Sosiaalisen median hyödyntäminen (esim. Facebook ja Twitter)
  • Netin foorumit
  • Oma uutiskirje blogisi lukijoille e-mailin kautta (vaatii ensin e-mail listan keräämisen)
  • Kilpailut, joissa on tarjolla houkuttelevia palkintoja
  • Jäsenyys saitillesi (tämä kannattaa tehdä vasta kun kävijöitä on jo runsaasti)

2. Muista luottamus ja uskottavuus

Luottamus ja uskottavuus ovat siitä mielenkiintoisia asioita, että ne rakentuvat hitaasti, mutta ne voi menettää todella nopeasti.

Jos et ole jo valmiiksi oman alasi tunnettu ammattilainen, vaatii luottamuksen ja uskottavuuden rakentaminen melko paljon aikaa. Blogisi on ikään kuin oma brändisi, joka rakentuu hiljalleen kaikkien kirjoitusten ja visuaalisten asioiden kautta.

Jo blogin aiheen valinnassa kannattaa ottaa huomioon omat taidot, jotta ei tule valinneeksi sellaista aihetta, johon uskottavuus ja osaaminen ei millään riitä. Toki bloggaamalla oppii, mutta aiheen hallitseminen jo etukäteen on todella suuri etu.

Mitä enemmän lukijasi oppivat kirjoituksistasi, sitä enemmän uskottavuutesi ja luottamus sinua kohtaan lukijoidesi silmissä kasvaa, joten aina kun alat kirjoittamaan, varmista, että olet kirjoittamassa jotain, joka hyödyttää lukijoitasi tavalla tai toisella.

3. Jaa tietoa, viihdytä, inspiroi!

Yhtä tärkeää kuin oma osaamisesi on se, että kirjoituksesi ovat hyödyllisiä lukijoillesi. Blogin, kuten minkä tahansa hyvän tekstin, tulisi aina joko jakaa tietoa, viihdyttää, tai inspiroida. Mihin näistä oma blogisi keskittyy?

Usein menestyviä blogeja yhdistää se, että ne jakavat todella arvokasta tietoa lukijoilleen. Mitä enemmän lukijasi hyötyy kirjoituksistasi, sitä varmemmin hän tulee myöhemmin takaisin saitillesi.

Ihmiset tarvitsevat tietoa useista eri aiheista, esimerkiksi työhön, perheeseen, itsensä kehittämiseen, tai lemmikkeihin liittyen. Oli aiheesi mikä tahansa, tärkeintä on, että tarjoat arvokasta ja mielenkiintoista tietoa lukijoillesi jatkuvasti, etkä keskity pelkästään siihen, mitä olet tehnyt tai mikä itseäsi kiinnostaa, koska nämä asiat eivät valitettavasti usein kiinnosta muita.

Blogi voi myös houkutella lukijoita viihdyttämällä tai inspiroimalla lukijoitaan. Jari Sarasvuon menestys yritysvalmennusbisneksessä on täydellinen osoitus siitä, että ihmiset kaipaavat inspiraatiota ja ovat jopa valmiita maksamaan siitä suuria summia. Elämä on usein täynnä ei-niin-positiivisia asioita, joten inspiraation ja hyvän fiiliksen löytäminen kaiken arjen keskeltä jää usein aika hyvin mieleen, oli kyse sitten blogista tai Jari Sarasvuosta.

Ihmisillä on tapana levittää tietoa inspiroivista asioista, joten jos blogisi onnistuu todella hyvin inspiroimaan lukijoitaan, saattaa sen markkinointi tapahtua lukijoiden kautta nopeasti, täysin pyytämättä ja yllättäen.

4. Luo trendejä

Suositut blogit tuntuvat toimivan trendsettereinä, jotka pystyvät vaikuttamaan lukijoidensa mielipiteisiin ja saavat suuren seuraajajoukon nostamaan ideoitaan esille. Usein tämä on seurausta siitä, että bloggaaja on oma itsensä, käyttää omia aivojaan, seuraa pääasiassa omaa intuitiotaan ja esittelee lukijoilleen uusia, mielenkiintoisia asioita. Etenkin sellaiset jutut, joihin lukija voi itse osallistua ja hyötyä osallistumisestaan jollain tavalla, keräävät usein huomiota kuin kärpäspaperi kärpäsiä.

Jos siis olet persoona jolla on omia ajatuksia, älä epäröi tuoda niitä esille, mutta muista aina myös se valta joka sinulla blogisi kautta on (jos blogiasi lukevat muutkin kuin äitisi), ja vastuu, joka aina seuraa valtaa.

5. Ole persoonallinen oma itsesi

Kuten niin moneen muuhunkin asiaan elämässä, myös bloggaamiseen pätee se tosiasia, että ainoastaan olemalla oma itsesi ja tuomalla persoonallisuutesi esiin, voit erottua joukosta ja saada ihmiset todella pitämään itsestäsi.

Persoonallisuus on se asia joka erottaa blogisi muista netin miljoonista blogeista. Kun katsot blogiasi realistisesti, kysy itseltäsi kuinka paljon olet todella antanut itsestäsi lukijoillesi. Usein ne, jotka uskaltavat antaa eniten, myös saavat eniten.

Kannattaa jossain vaiheessa lopettaa oman blogin vertaaminen muiden blogeihin ja pyrkiä olemaan rempseästi erilainen – omaperäisyys jää nimittäin aina mieleen. Netti on täynnä blogeja, jotka ovat kuin kopioita toisistaan, joten älä tee samaa virhettä, vaan erotu joukosta.

Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta.

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: