20 vinkkiä uusien linkkien saamiseen ja blogisi promotoimiseen

by admin on 08/07/2010 · 4 comments

20 Vinkkiä Uusien Linkkien Saamiseen ja Blogisi Promotoimiseen

Jos et vielä tiennyt, niin blogisi menestymisen kannalta on erittäin tärkeää saada oman blogisi linkkejä ympäri internetiä – mitä enemmän muilta nettisaiteilta löytyy linkkejä sinun blogiisi, sitä enemmän trafiikkia saat suoraan, ja sitä korkeammalle eri hakukoneet arvostavat blogisi.

Kun linkkejä blogiisi löytyy muilta laadukkailta nettisaiteilta, Google ja muut hakukoneet löytävät blogisi nopeammin, ja linkkien määrä laadukkailla nettisaiteilla vaikuttaa suoraan siihen, kuinka korkealle hakutuloksissa voit eri hakusanoilla ja hakusanayhdistelmillä päästä.

Olen listannut tähän 20 tapaa saada linkkejä muille saiteille, jotka ovat pääasiassa ilmaisia. Kannattaa todella perehtyä näihin, jos haluat saada blogisi muidenkin kuin oman äitisi tietoisuuteen.

Linkkien Hankkiminen Kirjoittamalla

1. Kirjoita hyödyllisiä artikkeleita

Hyödylliset ja laadukkaat artikkelit keräävät aina linkkejä, sillä muiden nettisaittien pitäjät ja bloggaajat pistävät aina sanan kiertämään todella laadukkaasta tiedosta.

2. Muista trackbackit

Trackbackit ovat WordPressin ominaisuus, jossa blogisi postauksien kommenttikentässä näkyy aina maininta, kun joku on linkittänyt kyseiseen artikkeliisi. Nämä kannattaa aina pitää päällä, koska se hyödyttää linkittäjää ja kannustaa näin ilmoittamaan artikkelistasi.

3. Kannusta lukijoitasi ilmoittamaan artikkelistasi

Kuten huomaat, tässä blogissa on jokaisen artikkelin lopussa pyyntö ilmoittamaan artikkelista Facebookin ja Twitterin kautta kavereille, mikäli olet pitänyt artikkelista. Tällainen pyyntö kannattaa aina lisätä, koska se toimii.

4. Kerro blogissasi muiden kirjoituksista

Kun kerrot blogissasi jatkuvasti muiden bloggaajien kirjoittamista hyödyllisistä jutuista, mainitsevat he usein blogissaan, että kyseinen bloggaaja on kirjoittanut heistä. Muiden auttaminen auttaa siis myös sinua.

5. Kirjoita lehdistötiedote.

Lehdistötiedote on myös toimiva tapa saada linkkejä saitillesi suoran trafiikin lisäksi. Tiedotteen voi kirjoittaa melkein mistä aiheesta tahansa, joten käytä mielikuvitustasi ja laita tiedote menemään. Mitä erikoisempi aihe, sitä todennäköisemmin joku siitä kiinnostuu.

Linkkien Hankkiminen Houkutuksilla

6. Järjestä kilpailu

Kilpailun järjestäminen saitillasi on erinomainen tapa saada ihmiset linkittämään saitillesi, sekä ylipäätään innostumaan. Kaikki ilmainen houkuttelee, etenkin suomalaisia. En ole nähnyt missään pidempää jonoa kuin Helsingin Ben & Jerry’s jäätelobaarissa Kampissa aina kun siellä jaetaan ilmaisia parin euron arvoisia jäätelöpalloja. Ihmiset ovat valmiita jonottamaan pari tuntia tuota kahden euron jäätelöä.

7. Kun järjestät kilpailun, palkitse siitä mainitsijat

Usein käytetty ja toimiva tapa on palkita ne henkilöt, jotka mainostavat kilpailua eniten kavereilleen. Tällä tavalla voit saada todella paljon uusia kävijöitä ja linkkejä blogiisi.

8.  Tee oma WordPress-teema

Tee oma kustomoitu WordPress-teema ja anna se ilmaiseksi kaikille kävijöille. Jos se on tarpeeksi hieno, voi sana levitä todella nopeasti. Muista laittaa teeman loppuun oma linkkisi, tyyliin ”Tämän teeman suunniteli [linkki blogiisi]”.

9. Tee oma plugin

Ilmaisen WordPress-pluginin tekeminen voi toimia todella hyvin, jos se on riittävän hyödyllinen. Samoin kuin WordPress-teema, myös plugin voi levitä viraalisesti ja tuoda uusia linkkejä saitillesi eksponentiaalisesti.

Linkkien Hankkiminen Verkostoitumalla

10. Osallistu foorumikeskusteluihin

Aktiivinen relevanteilla foorumeilla kirjoittelu toimii takuuvarmasti. Tähän vaaditaan hieman kärsivällisyyttä ja aitoa kiinnostusta. Laita signatureesi (joka näkyy kaikkien foorumikirjoitustesi alalaidassa) linkki blogiisi, jos se on kyseisellä foorumilla sallittua, muussa tapauksessa foorumikirjoittelu ei blogiisi tuo tietenkään ketään.

11. Kommentoi muiden blogeja

Helpoin tapa aloittaa blogisi mainostaminen on muiden suosittujen blogien kommentointi. Aktiiviset lukijat huomaavat näin sinut ja päätyvät helposti myös blogiisi. On aina parempi, jos kommentoidessasi pystyt linkittämään omalle saitillesi etusivun lisäksi myös usein joihinkin suoriin postauksiin, koska tällöin linkit jakaantuvat tasaisemmin eri puolille blogiasi.

12. Kommentoi erityisesti do follow-blogeja

Do follow tarkoittaa sitä, että sivulle, joka on do follow, kirjoittamasi linkit näkyvät Googlelle ja muille hakukoneille, ja siten hyödyttävät myös linkkien saamisessa. Jos jonkin kommentoimasin blogin kommenttikenttä on no follow, on siitä pelkästään se hyöty, että ihmiset saattavat tulla suoraan blogiisi kyseisen kommentoinnin innostamana, mutta hakukoneoptimoinnin kannalta hyötyä ei ole.

12. Ilmoita blogisi blogilistoihin

Erilaiset blogeja listaavat saitit ovat hyödyllisiä mm. siksi, että Google löytää blogisi sen jälkeen nopeammin. Miksei niistä voisi myös saada suoria kävijöitä. Katsasta esim. Blogilista.fi.

13. Sponsoroi jotain blogia

Jos pystyt auttamaan jollakin tavalla jotain bloggaajaa, mainitsee hän varmasti sinut blogissaan. Yritä aina löytää tapoja auttaa muita bloggaajia – hyödyt siitä takuuvarmasti myös itse ennemmin tai myöhemmin.

14. Kirjoita artikkelitietokantoihin

Kun kirjoitat artikkelitietokantoihin hyödyllisiä artikkeleita, voit aina laittaa signatureesi linkin tai pari omalle saitillesi. Tämä toimii lähinnä englanninkielellä, koska en ole ainakaan itse törmännyt suomalaisiin täysin vastaaviin saitteihin. Paras englanninkielinen vaihtoehto on todennäköisesti EzineArticles.

15. Rakenna Squidoo-sivu

Squidoo on myös englanninkielinen sivusto, jonne voit tehdä omia sivujasi. Voit mainostaa näissä myös erilaisia tuotteita ja saada linkkien lisäksi suoria tuloja, kun ihmiset menevät Squidoo-sivusi kautta mainostajien sivuille.

16. Liity Twitteriin

Twitterin kautta saat ainakin helposti yhden backlinkin, kun voit mainita saittisi author bio –kohdassa. Jos keräät Twitteriin reilusti seuraajia, voit myös mainostaa myöhemmin sitä kautta. Kannattaa kuitenkin varoa promotoimasta omia juttuja liian ahkerasti, tai seuraajiesi määrä lähestyy hyvin nopeasti rajatta nollaa.

17. Twiittaa postauksesi

Kun olet kirjoittanut uuden jutun saitillesi, mainitse siitä Twitterissä ja pyydä seuraajiasi twiittaamaan juttu eteenpäin. Kannattaa myös laittaa saitillesi tweet this -nappula, kuten Bloggaajat.comissa, koska se auttaa lukijoitasi twiittaamaan juttusi eteenpäin helpommin.

Linkkien Hankkiminen Suoraan

18. Tee vaihtokaupat linkeillä

Voit lähestyä muita bloggaajia ja ehdottaa linkkien vaihtoa siten, että toinen bloggaaja julkaisee sivuillaan linkin blogiisi, ja sinä julkaiset omassa blogissasi linkin hänen saitilleen. Tätä kannattaa tehdä kuitenkin hyvin harkiten.

19. Maksa jollekin arvostelusta

Netissä on saitteja, jotka toimivat sillä periaatteella että ne tekevät maksusta arvosteluita erilaisista tuotteista ja nettisaiteista. Jos haluat blogistasi arvostelun, niin se onnistuu varmasti useammassakin paikassa kun olet valmis maksamaan siitä hieman. Arvostelun mukana saat tietysti linkin/linkkejä saitillesi.

20. Osta linkki joltain saitilta

Osa suosituista saiteista myy linkkejä. Tässä kannattaa kuitenkin pitää se mielessä, että Google ei maksettuja linkkejä hyväksy, joten homma tapahtuu täysin omalla vastuulla. En kyllä tiedä, miten Google saisi selville onko jokin linkki maksettu vai ei, mutta ovathan ne jo kohta kaikki maailman kadutkin nuuskineet metri metriltä kamera-autojensa kanssa, joten who knows…

Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

{ 4 comments… read them below or add one }

Peeta January 9, 2011 at 14:25

Hyviä vinkkejä, joista osa olikin jo tuttuja :—) Tosin tämän luettuaan bloggaaminen alkaa kuulostaa kovalta työltä, jossa yritetään väkisin saada lukijoita.

Reply

HeteroMies January 16, 2011 at 00:23

Aika hyvä vinkkilista linkkien hankkimiseksi. Tässä onkin sulattelemista ja tekemistä. Kiitos.

Reply

Rich May 21, 2011 at 09:27

Olen käynyt ennenkin nämä vinkit lukemassa, mutta nyt kun tulin taas sivulle, päätin myös kommentoida. Paljon hyviä vinkkejä koottu tiiviiseen pakettiin. Tämän kertaisen vierailuni syy oli se, että etsin tietoja suomenkielisistä dofollow -sivustoista.

Reply

Khayr September 30, 2012 at 14:44

Hyviä vinkkejä! Helposti unohtuu ihmisiltä vain se pitkäjänteisyys, joka mun mielestä on se kaikkein tärkein neuvo. Lukijoita ei välttämättä ilmesty viikon, tai kuukausienkaan kuluessa. Siksi on äärimmäisen tärkeää tuottaa sisältöä ja kommentoida muiden samoista aiheista kirjoittaneiden blogeja. Sitä kautta sitä virtaa sitten tulee, jos on tullakseen.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: