10 monipuolisinta maksullista teemaa WordPressiin

by admin on 12/08/2010 · 8 comments

10 monipuolisinta maksullista teemaa WordPressiin

Laadukkaan näköisen blogin tai saitin tekeminen on useimmille mysteeri, mutta jos käytät WordPressiä omalla domainilla ja hostingilla, niin ulkoasun muokkaaminen on todella helppoa.

Jos haluat laittaa blogisi ulkoasun kerralla kuntoon ja ammattimaisen näköiseksi, niin helpoin tapa on hankkia maksullinen teema WordPressin päälle, jotka eivät yleensä ole kovin kalliita ja joiden muokattavuus on usein huippuluokkaa, joten vähäiselläkin kokemuksella voi muutella asetuksia helposti saadakseen mieleisensä ulkoasun. Käytin itse aluksi ilmaisia teemoja, mutta huomasin että niiden muokattavuus, asiakastuki ja ulkoasu on usein vähän niin ja näin, joten muutaman kympin sijoitus laadukkaaseen teemaan maksaa itsensä usein nopeasti takaisin.

Uutistyyliset teemat ovat suosittuja, koska ne näyttävät dynaamisilta, uusi sisältö kun tulee aina etusivulle kätevästi näkyville. Niiden etuna on myös se, että yleensä yhdelle sivulle mahtuu paljon informaatiota, mikä on kävijöiden kannalta hyödyllistä.

Seuraavassa on listattuna omasta mielestäni 10 tyylikkäintä ja toimivinta blogin sisältöä korostavaa maksullista teemaa WordPressiin:

1. Thesis

Käytän Thesistä itse ja olen siihen erittäin tyytyväinen, joten se on luonnollisesti listan ykkönen.

Thesis on muokattavuudeltaan yksi parhaista teemoista, joten ilman mitään koodaustaitoja voi muokata saitin rakennetta todella kattavasti mieleisekseen. Thesis on siksi erittäin hyvä vaihtoehto kokeneempien nettigurujen lisäksi myös aloitteleville bloggaajille. Bloggaajat.comin ulkoasuun tosin olen itse muokannut kaikki grafiikat uusiksi, joten ihan samanlaista saittia ei automaattisesti Thesiksen avulla saa.

Voit katsoa esimerkkejä Thesistä käyttävistä saiteista ja lisätietoja teemasta täältä.

2. Frugal


Frugal on toinen erittäin suosittu teema, johon löytyy useita skinejä, joista varmasti löytyy itselle sopiva vaihtoehto. Esimerkiksi huippusuosittu blogi Zenhabits.net käyttää Frugalia, joten etenkin minimalistisen tyylikäs ulkoasu on helppo saavuttaa Frugal-teeman avulla.

Kuten Thesiksessä, myös Frugalissa ulkoasun muokattavuus on huippuluokkaa.

Frugalistakin löytyy lukuisia esimerkkisaitteja ja lisätietoa täältä.

3. London Creative


London Creative on erittäin hyvin joukosta erottuva teema, joka sisältää mm. kolme eri värivaihtoehtoa, dropdown –menut, valmiin yhteydenottolomakkeen ja paljon muuta. Tätä teemaa en ole itse kokeillut, mutta se on yksi suosituimmista premium-teemoista Themeforest.netissä, joten suosiosta päätellen se on erittäin toimiva hienon ulkonäkönsä lisäksi.

Lue lisää London Creative -teeman ominaisuuksista täältä.

4. CooolZine


CooolZine on blogin ja lehteä muistuttavan nettisaitin sekoitus, jonka käytön pitäisi myös olla helppoa, ja jossa on viisi erilaista taustakuvaa. Tämäkin on mielestäni erittäin siistin näköinen teema ja muuttaa mielenkiintoisella tavalla koko perus nettisaitin konseptin erikoisella layoutillaan.

Lisätietoja täältä.

5. NewsPress


NewsPress on myös eräänlainen sekoitus henkilökohtaisen blogin ja nettilehden välillä. Tämäkin teema on erittäin tyylikäs vaihtoehto, jos haluaa tehdä blogistaan ammattimaisen lehden näköisen ja lisätä siten uskottavuuttaan ja saitin visuaalista houkuttelevuutta.

Teemassa on myös 9 erilaista väriteemaa, animoidut dropdown-menut ja mahdollisuus korostaa tärkeimpiä artikkeleita featured –toiminnolla.

Lue lisää täältä.

6. The Journal


The Journal muistuttaa myös erittäin paljon lehteä. Pidän tässä teemassa erityisesti siitä, että pääfokus on lukijan kannalta sisällössä eikä pelkästään visuaalisissa jutuissa, mutta piristävät kuvat ovat silti näkyvillä useassa kohdassa.

Tätä teemaa on helppo muokata esim. widgettien kautta, koska niille on varattu neljä paikkaa footeriin ja kaksi paikkaa sivupalkkiin. Erilaisia valmiita värivaihtoehtoja tässä teemassa on 10 kappaletta.

Lue lisää täältä.

7. Papercut


Papercutissa ensimmäiseksi huomio kiinnittyy hienoon ja kuluneen oloiseen taustaan, joka muun viimeistellyn ulkoasun kanssa tekee teemasta erittäin ammattimaisen näköisen.

Tämä on mielestäni erittäin tyylikäs vaihtoehto monenlaiseen blogiin, ja pienellä personoinnilla, kuten esimerkiksi oman hienon logon lisäämisellä, siitä saa aikaiseksi helposti supertyylikkään saitin. Oikeaan reunaan saa myös helposti ja siististi neliön muotoisia bannereita taustakuvan päälle.

Lue lisää täältä.

8. Newscast


Tässä teemassa omaa silmääni miellyttää moni asia:

- Layoutin yläosan viisi featured-kohtaa isoine kuvineen näyttää värikkäitä kuvia käyttämällä todella hyvältä.
- Sivupalkissa on valmiiksi sopivat kohdat bannerimainoksille.
- Artikkelit ovat hyvin esillä.
- Footer on paksu ja sisältää paljon informaatiota, aivan kuten Bloggaajat.comissakin.

Lue lisää täältä.

9. Deadline


Tässäkin teemassa pääpaino on sisällössä, ja artikkeleita on etusivulla todella suuri määrä näkyvillä eri aihealueittain. Layout on saatu silti pysymään todella siistinä, vaikka materiaalia onkin näkyvillä paljon, joten tämä teema on erittäin hyvä vaihtoehto jos haluaa erittäin informaatiopainotteisen sivuston siististä ulkoasusta tinkimättä.

Lue lisää täältä.

10. Revolution Magazine


Tällä teemalla on Bloggaajat.comin kanssa paljon yhtäläisyyksiä: Sivupalkkeja on vain yksi, kuvat ovat leveitä mutta matalia, ja footer on paksu.

Sivupalkissa on myös kätevä tila bannereille ja tästä layoutista tulee rauhallinen vaikutelma, kun tavaraa ei ole ahdettu liikaa etusivulle. Blogipostauksia on muutama siististi näkyvillä ja hienoja kuvia käyttämällä tunnelma saa helposti siistin mutta samalla houkuttelevan.

Lue lisää täältä.

Nämä ovat siis kymmenen omaan silmääni parhaalta näyttävää lehteä muistuttavaa tai muulla tavalla blogin sisältöä korostavaa maksullista teemaa WordPressiin. Thesistä ja Frugalia lukuun ottamatta muut teemat ovat löytyneet Themeforest.netistä sekä Woothemes.comista, joten jos mikään näistä edellä mainituista ei miellyttänyt riittävästi silmää, niin noilta saiteilta löytyy runsaasti lisää laadukkaita vaihtoehtoja.

PS. Tämän artikkelin sisältämät linkit ovat affiliate-linkkejä, joten jos päätät ostaa jonkin edellä mainituista teemoista tämän artikkelin linkin kautta, niin tuet samalla Bloggaajat.comia pienellä summalla. Hinta on Bloggaajat.comin kautta sama kuin muualtakin ostettuna.

Jos pidit tästä artikkelista, niin voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin ja Twitterin kautta. Kiitos!

Lisää Artikkeleita!

Jos tästä artikkelista oli sinulle hyötyä, niin varmasti pidät myös tulevista artikkeleistamme. Liity RSS feediin tai e-mail -listalle, niin pääset uusiin artikkeleihin käsiksi heti kun ne ilmestyvät.

Tarjoa Olut

Jos pidit artikkelista, niin voit tarjota Petterille oluen klikkaamalla tuoppeja.

{ 7 comments… read them below or add one }

FinnBlogger December 19, 2010 at 16:53

Osaako joku sanoa, kuinka monessa blogissani voin käyttää noita maksullisia teemoja. Esimerkiksi, jos ostan Thesis-teeman, saanko käyttää sitä useassa blogissani? Miten asiaa valvotaan tai sen käyttö todennetaan?

Reply

Petteri December 19, 2010 at 17:00

Thesiksessä pitäisi periaatteessa ostaa se kalliimpi versio, jota saa käyttää niin monessa blogissa kuin haluaa, mutta enpä usko että sitä voidaan mitenkään valvoa, joten ihan omantunnon mukaan. Suoraan sanottuna en itse kokisi hirveitä omantunnontuskia jos nyt itse tulisi käytettyä tätä kertaalleen maksettua perusversiota jossain toisessakin blogissa, vaikka periaatteessa niin ei saisi tehdä.

Reply

FinnBlogger December 19, 2010 at 19:22

Kiitos Petteri vastauksestasi!
Tuon kalliimman kohdalla luki, että sitä saa käyttää seuraavasti: ““Sites that you own” are any sites where you are listed as the person (or business) who registered the domain”

Itseäni pohdituttaa, että mistä joku tietää, minkä domainin minä olen rekisteröinyt, jos käytän “domain privacy” ominaisuutta. Ei kai mistään.

Pitänee ostaa tuo Thesis ja opetella tekemään hienoja blogeja!

Reply

Kommentoija December 24, 2010 at 23:48

Sen voi myös Warettaa ilmaiseksi.

Reply

Joonas Toivonen November 10, 2011 at 15:25

Jos nyt pitää myöntää, niin olen etsinyt useampaan otteeseen erilaisia ilmaisia Premium-versioita, mutta ei niitä löydy. Parhaan teeman saat joko suoraan ostamalla Premium-teeman tai ottamalla hyvän ilmaisen ja muokkaamalla sitä rajusti :)

FinnBlogger December 4, 2011 at 22:03

Ostin tuon Thesiksen ja olen ollut siihen oikein tyytyväinen.

timo salmelainen August 9, 2012 at 01:25

Mihinkäs noista saisi parhaiten sommiteltua mainokset?

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: